Alle collectiesDigitale werkbonnenHaal meer voordeel uit digitale werkbonnen
Taken, checklists, documenten en artikelen toevoegen aan de werkbon
Taken, checklists, documenten en artikelen toevoegen aan de werkbon

In dit artikel lees je hoe je taken, checklists, documenten en artikelen kunt toevoegen via het kantoorprogramma aan de werkbon

Support Crafter avatar
Geschreven door Support Crafter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zodra de werkbon in het dashboard is aangemaakt kun je materiaal toevoegen, zodat de buitendienst medewerker weet welke materialen hij moet meenemen.

Open de werkbon en beweeg over het Materialen-veld of klik op het grijze potloodje:

Als je hierop klikt verschijnen de volgende velden:

Hier kun je een materiaal toevoegen aan de werkbon. In het naam-veld kun je zoeken naar reeds toegevoegde materialen. Als je een naam intypt waarvan nog geen materiaal bestaat, verschijnt de volgende knop waarmee je het materiaal als nieuw kunt toevoegen:

Nadat je het artikel hebt geselecteerd of ingevoerd, kun je het eventueel artikelnummer ingeven en geef je op hoeveel er van benodigd zijn.

Voor de artikelregel zie je een lichtgrijs vinkje. Dit betekent dat het materiaal nog niet gebruikt is. De buitendienst medewerker ziet dit artikel op zijn app zodat hij het kan aanvinken zodra ie het gebruikt heeft. Op dat moment zie je dat ook op terug op het dashboard, het vinkje is dan donkergrijs.

Achteraf materiaal toevoegen aan de bon
Bij het controleren van de werkbon kun je ook nog materialen toevoegen. Let er wel op dat dit niet rechtsgeldig is als de klant reeds een handtekening heeft gezet, doe dit dus altijd in overleg met je klant.

Als je achteraf materiaal op de bon toevoegt, zorg dan dat je het artikel altijd afvinkt. Alleen artikelen die je aan hebt gevinkt komen namelijk op de PDF werkbon terecht.