Taken & acties
Automatische (vaste) taken en checklists
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om je werk makkelijk te maken, kun je volgens vooraf ingestelde regels automatisch uit te voeren taken of in te vullen checklists toevoegen aan de werkbon.

Vaste taken functie aanzetten
Standaard staat deze functie uit. Je kunt het als volgt aanzetten:

1. Ga naar Instellingen

2. Open het menu Functies

3. Zet de functie 'Vaste taken' aan, deze vind je bij de kop 'Overige functies en menu's'.

4. Klik op Opslaan, bovenaan de pagina

Vaste taken instellen

1. Ga naar Instellingen

2. Open het menu Extra modules

3. Open het Vaste taken-tabblad

4. Klik op Toevoegen. Je ziet het volgende venster:

Bij de vaste taak die je gaat instellen kies je eerst bij welk Type project en/of Type dienst de taak moet worden toegevoegd. In bovenstaand voorbeeld wordt de taak alleen toegevoegd als de werkbon de type dienst Reparatie heeft.

Vervolgens geef je de uit te voeren taak een omschrijving, bijvoorbeeld: Foto maken eindsituatie. Ook kun je een checklist koppelen die moet worden ingevuld.

Altijd wanneer je nu een werkbon aanmaakt die het type dienst Reparatie heeft, wordt deze taak of checklist automatisch voor je toegevoegd. Op deze manier kun je ook per type dienst een standaard lijstje met taken maken die automatisch worden toegevoegd.