Instellingen
Algemeen
Offerte- en facturatie instellingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je gebruik maakt van de offerte- of facturatie instellingen, krijg je een aantal extra opties die je kunt instellen:

1. Klik op je naam in de menubalk

2. Klik op Instellingen

3. Ga naar Bedrijfsgegevens

4. Klik op het Facturatie-tabblad. Het volgende scherm wordt getoond:

Hier kun je de volgende gegevens instellen:

Facturatie wijze:
Hier kies je hoe je de facturen wil versturen. Je kunt kiezen om via de werkbonnen te factureren, of alleen via projecten te factureren.

Soort factuur:
Hier heb je twee keuzes: 1) Factuur met nummering, dit is een normale factuur, en 2) Factuurspecificatie, dit is een factuur waarop geen nummer staat en kun je dus gebruiken als pro-forma factuur of mandagen register.

Kan subtotalen tonen:
Door deze optie aan te zetten, kun je per factuur bepalen of je alle artikelen wil weergeven, of alleen de subtotalen. Als je kiest voor alleen de subtotalen, wordt op de factuur de artikelen gegroepeerd naar totale arbeidskosten, totale materiaalkosten en totaal onderaanneming.

Adressering:
Hier kun je de standaard adressering op je offerte of factuur instellen. Bijvoorbeeld: T.a.v. Administratie of t.a.v. de contactpersoon, of geen adressering.

Betaaltermijn:
Middels dit veld geef je op wat de standaard verlooptijd is van je offertes- en facturen. Bijvoorbeeld 7, 14 of 30 dagen.

Factuur footer:
Met dit veld kun je een voettekst instellen, die op je facturen komt te staan. In de voettekst kun je bijvoorbeeld je rekening nummer weergeven met de vraag of het factuurbedrag binnen de hoeveelheid dagen moet zijn overgemaakt.

KVK / BTW / IBAN:
Met deze velden kun je je KVK-, BTW- en IBAN nummers invoeren die op de offerte en facturen komen te staan.