Materieel of machines toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Optioneel kun je via de planning naast buitendienst medewerkers ook machines (materieel) inplannen. Dit is materieel wat je gebruikt of wat je verhuurt. In dit artikel lees je hoe je dit materieel kunt toevoegen.

Zo voeg je handmatig materieel toe:

1. Klik in de menubalk op je naam

2. Klik op Instellingen

3. Klik in het linker menu op Stamgegevens

4. Open het tabblad Materieel

5. Klik op Toevoegen. De volgende popup verschijnt:

Geef het materieel een naam en voer eventueel een artikelnummer in waarop het materieel kunt zoeken. Door middel van het materieel type veld kun je het materieel opdelen in verschillende types, bijvoorbeeld tracktoren, aanhangers, busjes, etc. Mocht er nog geen type in de lijst staan, kun je deze zelf intypen.

Voer bij eenheid de meeteenheid van het in te vullen aantal in, bijvoorbeeld stuks, kg, m1, m2, m3, etc.

Ook kun je een standaard verkoopprijs opgeven (dit is de prijs exclusief BTW) en kun je het standaard BTW-tarief aangeven.

Materieel plannen of het materieel gebruiken als hulpmiddel?
Als je 'In materieelplanning' aanvinkt, zal het toegevoegde materieel worden getoond in de planning. Als je dit niet aanvinkt, gaat het systeem er vanuit dat het een hulpmiddel is, die je op de werkbon bij de hulpmiddelen-kolom kunt selecteren. Mocht deze kolom niet zichtbaar zijn dan dien je de hulpmiddelen-functie nog aan te zetten in het Functies-menu.

Hulpmiddelen gebruik je voor het registreren van bijvoorbeeld gereedschappen. De hulpmiddelen functie werkt op dit moment alleen nog in combinatie met de Android app.