Taken & acties
Tijdlijn logboek met interne notities, acties en e-mails
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op alle belangrijke plekken in het dashboard vind je een tijdlijn. Deze vind je bijvoorbeeld rechts van de werkbon, maar ook als je een project, werklocatie, opdrachtgever pagina, etc. opent.

In de tijdlijn zie je een chronologische weergave van alle veranderingen die er aan het betreffende item hebben plaats gevonden.

Bij de werkbon kun je bijvoorbeeld terugvinden wanneer deze is ingepland, maar ook wanneer de planning is gewijzigd. Ook zie je hier de statuswijzigingen wanneer de buitendienst medewerker met de werkbon gestart is. Ook kun je hier interne notities, acties en e-mails toevoegen en terugvinden:

Interne notitie toevoegen
Als je klikt op 'Maak notitie' verschijnt een veld waarin je een notitie kunt typen. Deze notities zijn alleen zichtbaar voor de kantoorgebruikers.

Interne actie toevoegen
Ook kun je interne acties toevoegen voor dingen die je nog moet doen voor deze opdracht, bijvoorbeeld een bestelling, het versturen van een e-mail, etc.
Als je klikt op 'Nieuwe actie' verschijnen de volgende velden:

Geef een omschrijving op van de uit te voeren actie. In het veld waar nu 'Bellen' staat, kun je de type actie selecteren, zodat je daarop kunt filteren. Selecteer vervolgens een deadline van de actie en een verantwoordelijke. Als verantwoordelijke kun je zowel een specifieke kantoorgebruiker selecteren als een groep van kantoorgebruikers. Acties kun je alleen toevoegen aan kantoorgebruikers. Wil je dit ook aan buitendienst medewerkers toevoegen, maak dan taken aan.

Actie lijst
Een overzicht van de uit te voeren acties kun je vinden door in de menubalk op Acties te klikken. In het Dashboard-menu zie je ook bij 'Te doen' of je vandaag nog acties hebt uit te voeren.

E-mail versturen
Door te klikken op de knop 'Stuur e-mail', kun je een losse e-mail sturen naar bijvoorbeeld je klant. Je ziet de volgende velden:

Hier kun je de 'overige' e-mail sjablonen selecteren die je hebt ingesteld. Als je een sjabloon selecteert, zie je dat het onderwerp-regel en bericht-veld meteen gevuld wordt met het sjabloon, die je eventueel nog handmatig kunt aanpassen.

Additioneel kun je ook nog een bijlage toevoegen aan de e-mail. Zodra je de e-mail verstuurt zie je dat deze chronologisch in de tijdlijn wordt geplaatst:

Een leuk weetje: naast de onderwerp regel zie je de status van de e-mail. Hier kun je dus zien of de e-mail onderweg, geleverd en gelezen is.

Inkomende e-mail functie
Additioneel beschikt Crafter over een module (inbegrepen bij het Premium-pakket), waarbij inkomende e-mail ook in de tijdlijn wordt weergegeven. Dit werkt alleen bij e-mails die je (zoals bovenstaande) vanuit Crafter hebt verzonden. Als jouw klant dan op die mail reageert, wordt de reactie ook in de tijdlijn getoond.

Tevens verschijnt er in het Activiteiten-menu een inbox waarin je de inkomende mail kan inzien.