Om een werkbon toe te voegen, klik je op de oranje + knop in de menubalk. Je kunt ook een werkbon toevoegen door op een lege plek in de agenda te klikken, in dat geval worden de gekozen medewerker, datum en tijd meteen overgenomen.

Er verschijnt nu een popup waarmee je de werkbon kunt toevoegen. Afhankelijk van de functies die je aan hebt staan zie je meer of minder velden.

In de bovenste velden kun je de geadresseerde kiezen: de opdrachtgever, locatie van het werk, eventueel object en de contactpersoon op locatie. Gebruik de velden om een reeds toegevoegde te zoeken/selecteren. Wil je een nieuwe toevoegen? Klik dan op het donkerblauwe + knop naast het veld.

Als je gebruik maakt van de project management module (die je in Instellingen > Functies kunt aanzetten), kun je de werkbon koppelen aan een project. Hier geldt weer dat je in het veld een bestaand project kunt selecteren, of door middel van het donkerblauwe plusje een nieuwe kunt aanmaken.

Als je gebruik maakt van diensttypes (die je in Instellingen > Functies kunt aanzetten), kun je de werkbon koppelen aan een type dienst. Voorbeelden van type diensten zijn: nieuwbouw, renovatie, aanleg, onderhoud, reparatie, etc. Hiermee kun je later de werkbon filteren.

Typ vervolgens in het grote veld een omschrijving in van de uit te voeren opdracht.

Kies nu hoe je de werkbon wil inplannen. Hierin heb je twee keuzes:

1. Toevoegen aan de werkvoorraad

2. Direct inplannen in de agenda

De werkvoorraad is een lijst / bak die zich rechts van de agenda bevindt. Dit is een soort buffer met opdrachten die je nog moet inplannen. Als je kiest voor Toevoegen aan de werkvoorraad, kun je een richtdatum opgeven en een verwachte duur. De opdracht wordt dan o.b.v. de richtdatum in de betreffende week in de werkvoorraad geplaatst.

Als je kiest voor Direct inplannen in de agenda, verschijnen velden om een datum, begin- en eindtijd en een medewerker te kiezen, waar je de opdracht direct bij in kunt plannen.

Klik vervolgens op Toevoegen om de werkbon toe te voegen.