Een klantportal voor je klanten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je de werking van het klantportal. Het klantportal is een extra module die je op aanvraag door ons kunt laten instellen. Het portal wordt ingesteld in jouw huisstijl.

Als je deze module hebt, kun je zelf jouw klanten uitnodigen voor het portal. Je klant kan dan inloggen hierop en zijn zijn/haar eigen gegevens, zoals locaties, werkbonnen, foto's, en ingevulde checklists. Eventueel kan de klant ook nog een opdracht melden, die meteen in jouw werkbonnen lijst terecht komt.

Klant uitnodigen voor het klantportal

Ga naar Instellingen > Gebruikersaccounts > Klantlogins en klik op Toevoegen. Het volgende venster verschijnt:

In het veld Contactpersoon zoek je naar de contactpersoon die je wil uitnodigen voor het portal. Staat jouw contactpersoon hier niet bij, dan moet je eerst via het menu Relaties > Contactpersonen, de contactpersoon opzoeken en hier een e-mail adres aan koppelen.

Nadat je de contactpersoon hebt geselecteerd, vink dan 'Actief' en 'E-mail logingegevens' aan, en klik op Opslaan. Vervolgens na het opslaan verschijnt een venster waarmee je de logingegevens naar je klant kunt mailen.

Inloggen op het klantportal

Vervolgens kan de klant inloggen op het klantportal. Doorgaans is de link van het portal: https://web.crafterwerkbon.nl/portal/{jouwbedrijfsnaam}, en het kan er dan als volgt uit zien: