Installaties en objecten beheren
Objecten / sublocaties toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je hoe je objecten of sublocaties kunt toevoegen bij locaties.

Een sublocatie of een object?

Sublocaties zijn bedoeld als deel van een locatie, bijvoorbeeld een ruimte, verdieping of gebouwdeel in een locatie. Objecten zijn bedoeld om te gebruiken als apparaat, installatie of machine die zich binnen een gebouw bevindt.

Het verschil tussen de twee is dat je objecten kunt hangen onder een sublocatie, maar je kunt geen sublocatie hangen onder een object.

Op deze manier kun je een hiërarchische onderverdeling maken. Bijvoorbeeld:

Antareslaan 32, Hoofddorp (werklocatie)
   Begane grond (sublocatie)
      Alarmmelder (object)

Bepaal eerst de type sublocaties of objecten die je hebt

Voordat je sublocaties of objecten kunt toevoegen, moet je aangeven wat voor types je hebt. Het opgeven van een type is namelijk verplicht bij het aanmaken van een object of sublocatie. Ga hiervoor naar Instellingen > Stamgegevens > Object / sublocaties en klik op Toevoegen.

Een sublocatie of object toevoegen

Het toevoegen van een sublocatie of object werkt als volgt. Zoek de locatie op waar je de sublocatie of object aan wil toevoegen, bijvoorbeeld door in het menu op Relaties en vervolgens Werklocaties te klikken.
Eenmaal in de pagina van de locatie zie je linksonder een kolom met de titel 'Sublocaties/objecten'. Klik hier rechts op het plusje. Het volgende venster verschijnt:

Vul hier het volgende in:

• Kies wat je wil toevoegen, een sublocatie of een object

• Geef de naam in en een eventuele omschrijving. De naam is belangrijk want dit is waar je in de zoekvelden ook op zoekt. Vaak wordt in dit veld naast de naam ook een serie nummer geplaatst.

• Selecteer het type.

• In het geval van een object kun je tevens kiezen of het object onder een sublocatie valt. Dit is niet verplicht, het object kan ook direct onder de locatie vallen.

• Klik op Opslaan.

Je ziet dat je zojuist toegevoegde object of sublocatie in de daarvoor bestemde kolom verschijnt.