Voeg extra informatie velden toe aan je werkbonnen

Bepaal zelf je velden en laat deze invullen door je binnen- en buitendienst.

Support Crafter avatar
Geschreven door Support Crafter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In bepaalde situaties kan het voor komen dat de standaard werkbon velden niet compleet genoeg zijn. Op de digitale werkbon is het echter mogelijk om zelf eigen informatie velden toe te voegen. Vervolgens kan je de velden zowel via het kantoorprogramma als via de buitendienst app worden ingevuld.

Voordelen

• De standaard werkbon uitbreiden met extra velden

• Maak verschillende velden aan voor verschillende type werkzaamheden

• Zorg dat je werkbonnen completer worden ingevuld

Hoe stel je de eigen velden in?

1. Open het kantoorprogramma

2. Open Instellingen > Extra modules > Eigen velden tabblad

3. Klik op toevoegen

Het volgende venster verschijnt, wat je als volgt invult:

Type dienst
Als je hier een type dienst kiest, worden de extra velden alleen getoond bij werkbonnen die dit type dienst hebben. Hierdoor kan je dus verschillende velden koppelen aan verschillende type werkzaamheden. Het invullen is niet verplicht. Alle eigen velden die je zonder type dienst aanmaakt komen bij alle werkbonnen te staan.

Naam
Hier vul je een naam in van jouw veld.

Type antwoord
Hier stel je in hoe het veld moet worden ingevuld. Hier heb je de opties:

• Tekstveld

• Selectielijst waarbij je meerdere opties kunt aanvinken

• Keuzerondje(s), hierbij kun je maar één van de opties selecteren

Keuze mogelijkheden
Als je hebt gekozen voor het type antwoord selectielijst of keuzerondje(s), vul je in dit veld de opties in, gescheiden met een komma. Bijvoorbeeld:

• Ja, Nee, Niet van toepassing

• Metaal, Hout, Steen, Aluminium

Zichtbaar klant
Met deze optie geef je aan of het veld zichtbaar is voor de klant. Als je dit aanvinkt komt het veld ook op de samenvatting van de werkbon in de app te staan en is het veld ook zichtbaar als je de werkbon download als pdf en per mail verstuurt.

Het niet zichtbaar maken van een veld is handig als je bijvoorbeeld wil werken met een intern notitie veld wat je klant niet mag zien.

Verplicht app
Met het aanvinken van deze optie kun je dan aangeven dat dit veld verplicht moet worden ingevuld in de app. De werkbon kan dan niet worden afgerond voordat het veld is ingevuld.

Extra regel
Klik op + Nieuwe regel om extra vrije velden aan te maken.

Klik op opslaan om de invoer te bewaren.

Vrije velden in het kantoorprogramma

Bij elke werkbon die je via het kantoorprogramma aanmaakt, worden automatisch de ingestelde vrije velden toegevoegd en op de werkbon getoond. Je kunt de velden ook op de werkbon bewerken:

De vrije velden via de app invullen

Om de vrije velden in de app in te vullen, open je een werkbon in de app en druk je op het menu werkzaamheden. De velden worden onder het omschrijving veld getoond:

Druk op de velden om ze in te vullen. Bijvoorbeeld dit interne opmerkingen veld:

Of de selectielijst bij het veld ondergrond: