Standaard uurtarief instellen in de app

Als je gebruik maakt van prijzen op de werkbon, kun je vanaf nu een standaard uurtarief instellen

Support Crafter avatar
Geschreven door Support Crafter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je gebruik maakt van prijzen op de werkbon, kun je vanaf nu een standaard uurtarief instellen, die automatisch wordt geselecteerd bij het maken van een tijdregel.

Dit stel je als volgt in:

1. Open het kantoorprogramma van Crafter

2. Voeg eerst een uurtarief toe in het tabblad uurtarieven, in het menu stamgegevens

3. Ga in de instellingen naar het menu functies

4. Selecteer in het veld 'standaard uurtarief' het gewenste uurtarief

5. Het is alleen mogelijk om een uurtarief in de app te tonen als je in dit zelfde menu de optie 'prijzen tonen in de app' op weergeven hebt staan

Uurtarieven in de app bewerken:

1. Open een werkbon in de app

2. Voeg een tijdregel toe, bijvoorbeeld door op start- en stop te drukken

3. Open het uren menu

4. Hier zie je nu de tijdregel staan met daarbij automatisch het uurtarief teruggerekend naar de actuele werktijd

5. Houd de tijdregel 1 seconde vast om deze te bewerken:

Bij uurtarief zie je nu het tarief van €55,- staan en 0% BTW. Deze waardes zijn gelijk aan het uurtarief die je in het kantoorprogramma hebt ingesteld. Ik kan er ook op drukken om een ander uurtarief te selecteren:

In dat geval verschijnt er een lijst met andere uurtarieven die via het kantoorprogramma zijn toegevoegd. Je kunt niet via de app een los uurtarief invoeren. Wel kun je de BTW per tijdregel aanpassen:

Prijzen exclusief btw of inclusief btw op de werkbon:

Afhankelijk van het type klant worden de prijzen anders op de werkbon getoond. Heb je een particuliere klant, dan worden alle prijzen op de werkbon inclusief btw getoond. Is de opdrachtgever een zakelijke klant, dan worden de prijzen exclusief btw getoond.

Kijk maar, bij deze particuliere klant met dezelfde werktijd zijn de prijzen inclusief btw:

Bij het subtotaal wordt ook altijd getoond of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn.