Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor klanten met een MKB+ account of hoger.

Wanneer je e-mail contact wil hebben met een klant over een werkbon, kan je gebruik maken van de e-mail module in Crafter. In dit artikel lees je hoe je deze module kan aanzetten en instellen. Handig wanneer je afspraak bevestigingen of reminders wil sturen naar je klant, of simpelweg wil mailen omdat je meer informatie nodig hebt.

Aanzetten van de e-mail module
1. Ga naar Instellingen

2. Klik op "Functies"

3. Onder het kopje "Extra Modules", zet "E-mail berichten" aan

4. Klik op Opslaan

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, verschijnt er in in de werkbalk een nieuwe functionaliteit. Deze kan je zien door op Activiteiten te klikken, en vervolgens op "E-mails".

In dit overzicht vind je alle e-mails die je naar klanten hebt verzonden, en eventuele antwoorden die zij hebben gegeven.

Hoe weet ik of een klant heeft gereageerd op mijn e-mail?

Door op Activiteiten --> E-mails te klikken kom je in het e-mailoverzicht. Als een klant op jouw e-mail heeft gereageerd, zie je dat terug in het onderwerp van de mail. Het onderwerp begint dan met: "Antwoord van.."

Instellen van een e-mail adres waarop klanten kunnen antwoorden

Om te zorgen dat alle communicatie bij de juiste werkbon blijft, kan je een fictief mailadres aanmaken waarop klanten kunnen reageren als je ze binnen Crafter mailt.

Volg de stappen hieronder om dit in te stellen.

1. Ga naar Instellingen

2. Klik op Bedrijfsgegevens

3. Klik op E-mail

4. Bij "Uitgaande e-mail", vul het fictieve e-mailadres in wat je gebruiken wil voor communicatie met de klant

5. Klik op Opslaan

💡 Tip! Blijf altijd op de hoogte van mailcontact met de klant
Wij snappen heel goed dat je niet altijd ingelogd bent bij Crafter. Daarom ontvang je alle mails die je via jouw account binnen Crafter verstuurd, óók op het e-mailadres waarmee je inlogt. Ook wanneer klanten reageren ontvang je een mailtje.