Digitale offertes
Meer voordelen met digitale offertes
Eigenschapsvelden koppelen aan je offerteregels

Koppel eigenschapsvelden aan je artikelen en vul deze in op je offertes

Support Crafter avatar
Geschreven door Support Crafter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Veel (technische) artikelen of producten hebben extra eigenschappen of opties die bepalen hoe het artikel is uitgevoerd.

We hebben het mogelijk gemaakt om extra eigenschapsvelden te koppelen aan je artikelen, waarna je deze kunt invullen bij het opstellen van je offerte.

De velden kun je gebruiken om keuzes van je klant in te voeren bij een artikel. Bijvoorbeeld voor kleur, materiaal, afmeting, bevestiging, motorisering, spouw, of andere eigenschappen die je wil opgeven bij een artikel. Dit ziet er dan als volgt uit:

In de bovenstaande afbeelding zie je direct onder de naam van het artikel de eigenschappen van het artikel.

Hoe stel je deze eigenschapsvelden in?

De velden kun je per artikelgroep instellen. Op die manier kun je gemakkelijk velden instellen en komen ze altijd bij bepaalde artikelen naar boven.

1. Open de instellingen van het kantoorprogramma

2. Ga naar het menu Stamgegevens en ga naar Artikelgroepen

3. Klik op Toevoegen of klik een bestaande artikelgroep aan

4. Je ziet het volgende scherm:

Door op de knop '+ Extra veld' te klikken, kun je extra velden aanmaken.

Hoe vul je de eigenschapsvelden in op de offerte?

Maak een nieuwe offerte aan en kies een artikel wat gekoppeld is aan de artikelgroep waarbij je de extra velden hebt ingesteld. Vervolgens verschijnen automatisch de eigenschapsvelden die je dan gemakkelijk kunt invullen:

Eigenschapsvelden tonen op je document layouts

De eigenschapsvelden worden ook getoond op de PDF van de offerte die je naar je klant toe stuurt. Als je gebruik maakt van eigen PDF layouts, kun je de velden tonen door in je Word-document de tag {sectie.regel.eigenveld.naam} te tonen. Op de plek waar in de tag 'naam' staat, type je de naam van het eigenschapsveld, bijvoorbeeld {sectie.regel.eigenveld.Spouw}. Hier een voorbeeld van de tag in het Word-document: