Hulp bij
Menstruatie dagen bevestigen op de Daysy

Wanneer is het menstruatie? Welke dagen bevestig ik? Hoeveel dagen? Niet meer bevestigen

Patricia Dijkema avatar
Geschreven door Patricia Dijkema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Daysy wil minimaal 3 dagen achtereen menstruatie aangegeven hebben. Menstrueer je 2 dagen dan bevestig je ook een derde dag. Menstrueer je niet meer dan bevestig je niet meer. Tijdens menstruatie dagen meet je ook je BBT (basale lichaamstemperatuur) in de ochtend met je Daysy.

De eerste dag is de dag dat je actief bloedverlies hebt, het bloeden doorzet en je maandverband, cup of tampon nodig hebt.

Heb je een paar druppels op een dag? Dan is dat nog geen menstruatie dag.

Spotting, bruin (oud bloed) is geen menstruatie. Meestal gaat er spotting vooraf en of ook afsluitend aan de menstruatie dagen. De dagen van spotting bevestig je niet op je Daysy of in de app.

Hoe bevestig je een menstruatie dag?

Je kunt de menstruatie van vandaag op elk moment voor middernacht invoeren ook al geeft je Daysy nog niet het violet knipperen aan als reminder om je menstruatie dag te bevestigen.

• Zet je Daysy aan (1 x drukken)

• Houd daarna de knop twee tellen ingedrukt

• Gelijk na het signaal laat je de knop los

• Het violette lampje zie je dan stil branden, menstruatie dag is bevestigd

• Na synchroniseren met de app zie je een groen open rondje op de dag/datum van bevestiging.

Menstruatie dag bevestigd maar je bent toch (nog) niet ongesteld?

Verwijder met dezelfde handeling als hoe je een menstruatie dag bevestigd. Het violette lampje knippert. Zo eenvoudig is het!

Tot 3 dagen terug kun je menstruatie bevestigen of aanpassen
Je kunt tot 3 dagen terug menstruatie invoeren of aanpassen op je Daysy of in de DaysyDay app. Het handigste is om de bevestiging of aanpassing in de app te doen.

• Open de DaysyDay app

• Ga in de grafiek op de betreffende dag staan

• Klik op ‘period’

• Zet het schuifje aan of uit

• Klik op 'save'

• De app zal vragen om je Daysy te synchroniseren zodat zij ook op de hoogte is van je aanpassing

• Is je menstruatie voorbij dan bevestig je niet meer, zo eenvoudig is het!

Langer dan 3 dagen terug kun je geen menstruatie aanpassing doen. Meet wel door in geval je vergeten bent menstruatie dagen te bevestigen. De telling van cyclus dagen gaat door. Daysy zal vanaf je volgende menstruatie bevestiging je cyclus weer oppakken vanaf dag 1. Uiteraard hanteer je alle dagen als vruchtbare dagen tot aan je volgende menstruatie bevestiging.

Waarom kan ik niet langer terug vergeten menstruatie dagen aangeven?

Daysy is een slim en niet te manipuleren gesloten systeem. Dat is nodig voor de veiligheid en het predicaat medisch hulpmiddel. Daar zijn strenge eisen aan verbonden. Ze heeft jouw metingen en menstruatie dagen bevestiging nodig.

Wat is spotting en wat is menstruatie?

Twijfel je of je een menstruatie hebt? Lees deze blog want wij informeren je over hoe je aan bloed ziet of dit een menstruatie is of niet.

Meer leren over de menstruatiecyclus en hormonen?

Bekijk het gratis online programma 'Controlling Your Cycle'.