Breuk schade

De hals met de sensor is afgebroken, draadjes zichtbaar, finale breuk

Patricia Dijkema avatar
Geschreven door Patricia Dijkema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Iedereen is zuinig op zijn spullen, je bergt je Daysy altijd goed op maar net die ene keer gaat het mis.

In onderstaande video demonstreren we hoeveel kracht op de hals gezet moet worden voor de hals waar de meetsensor op zit afbreekt. Uiteraard ontstaat deze schade niet spontaan, valt niet onder de 2 jaar fabrieksgarantie voor de koper en eerste gebruiker na aanschaf van het apparaat.

Er zit altijd een beetje speling tussen de hals en de body, dat hoort

Zoals je in de video ziet zit er een lichte speling tussen de hals en waar de hals in de body vast zit. De hals is een beetje flexibel, kan en mag bewegen in de bewegingsruimte die het heeft. Dat is bewust zo gemaakt, anders zou het minder prettig zijn om je Daysy onder de tong te houden tijdens het meten.

Voorkom beschadiging van de hals door bijten

Het is niet nodig om de hals met je tanden vast te klemmen tijdens het meten onder de tong. Leg de sensor ontspannen onder de tong, sluit je mond en adem rustig door je neus. Drukken, bijten of buigen is niet prettig ook niet nodig.

Het kapje over de hals om de sensor te beschermen

Ook het op en af plaatsen van het kapje kan zonder dat de hals buigt. Het kapje dient ter bescherming van de sensor. Stel je laat je Daysy per ongeluk uit je handen glijden en het kapje zit er niet op dan is de kans groter dat de sensor afbreekt door de val. Jouw Daysy is gemaakt van sterk materiaal, ontwikkeld voor dagelijks gebruik voor langere tijd.

Opbergen

Na de meting maak je zachtjes de hals inclusief de sensor droog met een zacht doekje of tissue, plaatst het kapje erop en berg je Daysy direct op in het opberghoesje.

Heftige schade

Wanneer het kapje over de sensor zit wordt ook de naad van de Daysy open getrokken. Wanneer er geen kapje over de sensor zit op het moment van buigen dan breekt de hals af, zie je de draadjes die vaak ook gebroken zijn. Deze schade is niet te repareren. Een nieuwe hals met sensor op de body plaatsen komt neer op gehele vervanging van je apparaat. Wij adviseren überhaupt niet meer te meten als je Daysy beschadigd is. Een nieuwe Daysy te bestellen en opnieuw te starten met metingen verzamelen. Vanaf de volgende menstruatie bevestiging tref je ook weer de bekende kleuren, dat gaat heel snel.

Schade door een ander toegedaan?

Wanneer iemand buiten je gezin deze schade aanricht kun je contact opnemen met je WA verzekering.

Nieuwe Daysy aan de app koppelen

Maak een 'Cyclus Analyse Rapport' PDF van je metingen zodat je dat bestand op je computer kunt opslaan om nog eens in te kunnen zien. Mocht jouw Daysy niet reageren bij het aansluiten aan je computer kunnen wij je helpen. Ga in de app settings, klik op 'help', 'contact support', 'other' is aangevinkt, klik op 'continue'. Er verschijnt een email met de benodigde linken. Mail deze email naar info@daysy.nl. Zet erbij; graag PDF van metingen. Dan maken wij de pdf voor je die je als reactie op je email in de bijlage aantreft om op je eigen computer op te slaan.

Daarna ontkoppel je de defecte Daysy van je app account op deze manier:

• Open de DaysyDay app

• Open 'Settings' (rechts onderin)

• Ga naar de 'Accountpagina'

• Selecteer ‘Unpair Daysy’

• Bevestig ‘unpair Daysy’

Na minimaal 1 metingen kun je jouw nieuwe Daysy koppelen en synchroniseren in de app.

Ondanks al deze pech wensen wij je veel plezier van je nieuwe Daysy.