Hulp bij
Update lukt niet

Update, Daysy bijwerken

Patricia Dijkema avatar
Geschreven door Patricia Dijkema
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarvoor dient de update?

De huidige update verbetert het Bluetooth-communicatietraject op je Daysy, waardoor de synchronisatie met de DaysyView-app verbetert. Deze update wordt uitgevoerd om bij te blijven met verbeterende en opkomende technologieën in apps en telefoons.

Moet ik mijn Daysy bijwerken? Werkt Daysy niet meer als ik het niet doe?

De update is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Telefoon- en app-technologieën worden voortdurend verbeterd en deze update is beschikbaar om deze veranderingen bij te houden.

De update heeft geen invloed op het meten en aangeven van de kleur op je Daysy. Jouw Daysy blijft het ook gewoon doen zonder de update. Je verliest je metingen niet als het nog niet lukt om de update binnen te halen.

Raak ik mijn gegevens kwijt als ik mijn Daysy update?

Nee. De huidige update verbetert het Bluetooth-communicatietraject op je Daysy, dat losstaat van waar je gegevens op het apparaat zijn opgeslagen. Voor het uitvoeren van de update is echter een actuele synchronisatie vereist, zodat er ook een back-up van je volledige gegevensbestand op onze beveiligde server staat als extra veiligheidsmaatregel.

UPDATE LUKT NIET

De update start niet of ik krijg steeds de melding dat Daysy niet heeft gereageerd. Wat moet ik doen?

Zorg ervoor dat Daysy en je telefoon volledig opgeladen zijn. Vervolgens wacht je met het aanzetten van Bluetooth op de Daysy totdat de app daarom vraagt.

Als het niet lukt de update uit te voeren:

1. Ga via de settings in de app bij account naar ‘unpair Daysy’. Met het unpairen ontkoppel je de Daysy van de app. Je metingen blijven in je Daysy staan, die ben je niet kwijt. Komen ook weer zichtbaar na synchroniseren met de app.

2. Verwijder de app van je mobiel en download de app opnieuw.

3. Open de app en voer de update uit. Activeer pas de bluetooth op je Daysy op het moment dat de app dat aangeeft.

Melding in app ‘update was not successful’

Wanneer de app de volgende melding aangeeft, ‘update was not successful’ zal eerst de incomplete update verwijdert moeten worden voor je de procedure opnieuw kunt uitvoeren. Volg zoals deze melding aangeeft:

1. Als Daysy blauw licht in de ring laat knipperen? Druk je de knop op je Daysy in en houd je knop een paar tellen ingedrukt.

2. Wacht 60 seconden zodat je Daysy zelf in slaap valt, uitgaat.

3. Dan zet je Daysy aan door 1 keer te drukken.

4. Wanneer je de blauwe ring opgelicht ziet, druk op de knop van je Daysy om de incomplete update te verwijderen.

5. Druk op de ‘restart’ knop in de app melding om de update opnieuw op te starten.

Sommige telefoons schakelen niet automatisch om naar een andere transmissiemodus en dan zijn onderstaande stappen nodig om dit handmatig aan te passen zodat je de update kunt voltooien:

1. Sluit de app volledig af en start je mobiele telefoon opnieuw op.

2. Open de app en selecteer "Controleren op updates" in het gedeelte "Daysy" van het menu "Account". (Controleer eerst of je voor vandaag hebt gesynchroniseerd)

3. Selecteer op het startscherm de kleine instellingenknop onder de startknop.

4. Verander de Bluetooth-transmissiemodus in "Failsafe".

5. Gebruik de zwarte knop in de bovenhoek om terug te keren naar de startpagina en start de update.

Mijn Daysy vertoont de blauwe ring en het rode lampje na de update, wat betekent dit?

De update is niet gelukt. Druk één keer op de knop op de Daysy om de onvolledige update te verwijderen. Daysy blijft gewoon werken. Als je klaar bent, kun je de update opnieuw proberen door in het instellingenmenu "Controleren op updates" te kiezen.

Mijn Daysy vertoont twee blauwe lampjes na de update, wat betekent dit?

Daysy is succesvol bijgewerkt. Je kunt dit bevestigen door in het instellingenmenu te kiezen voor "Controleren op updates".