Alle samlingerDrifti på mobilSkanner
Slik benytter du deg av skanner på mobil og nettbrett

Les hvordan du aktiverer scanner på din konto og bruker denne for enklere registrering av materiell

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Ved å kjøpe og aktivere vår tilleggstjeneste for skanner, kan du nå skanne varer med din smarttelefon eller ditt nettbrett i Drifti. Skannerfunksjonaliteten er laget og tilpasset for nettleseren Google Chrome. Skanneren kan også fungere med andre nettlesere, men vi anbefaler at du benytter Chrome.

Slik aktiverer du skanner i Drifti

For å kunne bruke mobil eller nettbrett som skanner, må du først kjøpe og aktivere skanneren i Drifti.

Dette gjør du under Bedrift og Tillegg i sidemenyen. Herfra velger du Skanner og trykker Kjøp.

MERK: Du må være adminbruker i Drifti for å kunne kjøpe en tilleggstjeneste.

Slik bruker du skanneren

For å benytte skanneren til å registrere medgått materiell på dine oppdrag, må du aller først ha strekkoder å skanne. Har du ikke dette, kan du følge denne hjelpeartikkelen for å lese hvordan du kan lage egne.

Gå inn på ønsket oppdrag og trykk på Timer og materiell.

Trykk så på + Timer og materiell og velg Skanner.

Når du har skannet inn vare vil du måtte bekrefte fra hvilken forhandlerkatalog du ønsker å legge til vare fra. Det vil automatisk legge seg til 1 stk av varen, men du kan bruke pluss- og minustegn for å endre på antall. Skanner du ny vare uten å justere antall, registreres det 1 stk av varen.

Når du er ferdig med å skanne, trykker du på Legg til.

Merk: Opplever du vanskeligheter med å skanne strekkoder kan du trykke på kamerasymbolet inne i skanneren for å se om du har mulighet til å skanne med vidvinkel.

Er skanner kompatibel med min enhet?

Før du kjøper skanner ber vi deg se over om din enhet støtter skanneren i Drifti ved å benytte oversikten nedenfor.

Merke og modell

Status

Kommentar

iPhone 12 Pro

👍

Fungerer *

iPhone 13 Pro

👍

Fungerer *

iPhone 14 Pro Max

👍

Fungerer *

iPhone 15

👍

Fungerer *

Iphone 15 Pro + Pro Max

👍

Fungerer *

Huawei P20 Pro

👍

Fungerer *

Samsung Galaxy S21

👍

Fungerer *

Samsung Galaxy S22+

👍

Fungerer *

iPad 10

Kan oppleve problemer med autofokus

iPhone 11 Max

Kan oppleve problemer med autofokus

Google Pixel 4

Kan oppleve problemer med tillatelser for kamera

Xiamoi Redmi 10 Pro

Kan oppleve problemer med tillatelser for kamera

FaceTime HD

Kan oppleve problemer med autofokus

Logitech HD

👎

Kan oppleve problemer med kameratilgang og autofokus

MS Surface 3

👎

Kan oppleve problemer med kameratilgang og autofokus

* Appleprodukter krever programvareoppdatering med minimum iOS16.

Godkjenning av kamera på din enhet

iOS

For at kamera skal fungere i nettleseren Safari, må du godkjenne bruk av kamera.

1. Trykk på AA-ikonet hvor du skriver inn nettadressen

2. Trykk deg inn på Nettstedsinnstillinger

3. Trykk på Kamera

4. Velg Tillatt

5. Avslutt ved å trykke på Ferdig

Android

På Android må du ved førstegangsbruk gi tillatelse for bruk av kamera, og du velger selv hvor lenge denne skal være aktiv.