Alle samlingerDokumentasjon, skjema og maler
Slik lager du en risikovurdering

Kommer det tilsyn i forbindelse med en arbeidsulykke, er det viktig å vise til at man har gjennomført en risikoanalyse

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Under dokumentasjon på et oppdrag kan man lage en risikovurdering for jobben man utfører. La oss si man skal bytte en varmtvannsbereder i 3.etasje i en enebolig som ikke har fått satt opp gelender rundt trappeavsatsen. Dette vil kunne ansees som risikofylt arbeid dersom baderomsdøren er innenfor en viss avstand fra trappeavsatsen. Skulle man være uheldig å snuble, kan dette få fatale følger.

For å lage en risikoanalyse, trykker du på +Dokumentasjon inne på dokumentasjonsfanen i et oppdrag og velger Ny risikovurdering.

Før tiltak

Utfører man ikke tiltak vil risikoen for uhellet være større enn om man utfører tiltaket.
Sannsynligheten vil da være stor og konsekvensen om uhellet skulle være ute er svært alvorlig.

Etter tiltak

Utfører man tilstrekkelig sikring, vil risikoen for å falle ned og slå seg lite sannsynlig. Skulle sikringen derimot ryke og man faller ned to etasjer, er konsekvensen for fallet like stor som om man ikke var sikret - risikoen derimot er nå lav.

For å lagre risiko, trykk på Opprett risiko.

Man vil i neste bilde se oversikten over opprettede risikoanalyser tilknyttet Arbeid i høyden.

Skal man ha en ny risiko, f.eks. risiko tilknyttet arbeid med forskjellige maskiner, må disse opprettes fra dokumentasjonsfanen.