Käyttöohjeet
Laskutus
Hyvityslaskun luominen myyntilaskusta

Tässä ohjeessa hyvityslaskun luominen sekä hyvitysten oletustilin asettaminen

Päivitetty yli viikko sitten

Hyvityslasku voidaan luoda laskutettu -tilassa olevalle laskulle. Avaa lasku ja klikkaa tulosta -painikkeen vieressä olevaa nuolta. Valitse avautuvasta valikosta 'Luo hyvityslasku'. Tämän jälkeen tallenna hyvityslasku.

Jos hyvitetty lasku oli muodostettu työmääräimestä, kannattaa uuden laskun muodostaminen tehdä korjaamalla työmääräin ja sitten laskuttamalla se uudelleen. Uudelleen laskuttamiseen löytyy ohje täältä: Työmääräimen laskuttaminen uudelleen

Suoritusten kirjaaminen

HUOM! Jos lasku on lähetty Kassaturvaan, tätä vaihetta ei voi suorittaa.

Kummatkin laskut voidaan merkitä suoritetuiksi samalla kertaa. Klikkaa Esikatsele ja tallenna -painiketta hyvityslaskulta. Valitse sitten "Merkitse hyvityslasku suoritetuksi" ja valitse suoritustili (esim. selvittelytili).

Kirjanpidon tili on pakollinen

Jos hyvityslaskun lähettämisen yhteydessä saat virheen "Kirjanpidon tili on pakollinen", kelaa näkymää alaspäin ja lisää kirjanpidon tili tai ota valinta pois kohdasta "Merkitse hyvityslasku suoritetuksi". Jos valinnan ottaa pois, voi suorituksen lisätä hyvityslaskulle myöhemmin.

Jos tileistä ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, voit käydä lisäämässä uuden tilin ensin tilikarttaa ja palata sitten takaisin hyvityslaskun lähettämiseen. Ohje: Kirjanpidon tilien lisääminen

Hyvityslaskun oletustili

Jos haluat ohjelman tarjoavan aina samaa kirjanpidon tiliä, kun lähetät hyvityslaskun, voit lisätä oletustilin asetuksissa.

Mene Asetukset > Oletustilit

Paina oikeasta yläkulmasta Lisätoiminnot > Muokkaa oletustilejä.

Valitse Oletustilit-otsikon alle hyvitykset-tili. Jos näkymästä puuttuu muita tilejä, lisää myös ne ennen tallentamista.

Mikäli haluat hyvittää vain osan tekemästäsi laskusta, voit toimia samalla tapaa kuin yllä, mutta muokata hyvityslaskun rivit vastaamaan osahyvityksen suuruutta.