Kaikki kokoelmatNettilasku taloushallintoMuut lisätoiminnot
Tiliotteiden, viitesuoritusten ja pankkitilien saldon päivittyminen
Tiliotteiden, viitesuoritusten ja pankkitilien saldon päivittyminen
Toni Lehtikangas avatar
Tekijä: Toni Lehtikangas
Päivitetty yli viikko sitten

Tämä toiminto edellyttää, että pankkiyhteydet on aktivoitu.

Nettilasku.fi-palvelu hakee ns. Web Services -yhteyttä käyttäen pankista viitesuoritteet ja tiliotteet.

Näiden päivitystiheys riippuu pankkinne kanssa sopimasta hakutiheydestä.

Tavanomaisimmat hakuvälit ovat seuraavat:

- jokainen arkipäivä / pankkipäivä

- joka viikko

- kuukauden ensimmäinen päivä

Jos tiliotteella ei ole tapahtumia, ei pankki välttämättä muodosta tiliotetta.

Pankkitilin / pankkitilien saldo tiliotteelta Nettilaskuun

Nettilasku.fi näyttää ylävalikossa pankkitilienne (joiden tiliotteet kytketty/valtuutettu Nettilaskuun) yhteissaldon sekä ostolaskut-sivulla jokaisen kytketyn pankkitilin saldon. Saldo on viimeisimmän haetun tiliotteen loppupäivän loppusaldo. Tämän Nettilaskuun haetun viimeisimmän tiliotteen loppupäivän jälkeen Nettilaskussa tehdyt maksut huomioidaan myös Nettilaskussa näytettävässä saldossa: Ostolaskut-sivulla näkyy tiliotteilta haettu viimeisin saldo ja erikseen se saldo jossa on huomioitu kyseisen saldopäivän jälkeen tehdyt suoritukset.

Lisätietoja

Tiliotteet saapuvat valtuutuksessa valitsemanne aikavälin (päivä, viikko, kuukausi) välein. Tiliote saapuu vain kun kyseisellä aikavälillä on ollut tilillä tapahtumia. Ylävalikon "Kytke pankkitili" poistuu heti kun ensimmäinen tiliote saapuu. Mikäli tiliotteen pitäisi mielestänne olla jo saapunut edellä kuvatut määritykset huomioiden, niin varmistattehan pankista että valtuutukseen on otettu mukaan tiliote ja varmista samalla mikä on tiliotteiden hakuväli. Suosittelemme päivittäistä tiliotteiden hakuväliä.

Pankin Nettilasku.fi-palveluun toimittamien tilotteiden ja viitesuoritusten tiedostomuodot:

(Tämä tieto on tarkoitettu pankeille. Nettilasku.fi-palvelua käyttävien yritysten ei tarvitse tehdä tähän liittyviä asetuksia tai asetusmuutoksia.)

Aktia:

Tiliotteet: KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Danskebank:

Tiliotteet: KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Handelsbanken:

Tiliotteet: KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Osuuspankki:

Tiliotteet:KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Nordea:

Tiliotteet: KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Säästöpankki:

Tiliotteet: KTO

Viitetiedostot: XML

-----------

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää, kokeile chat ikkunaa, tai laita viesti