Varastoinventaario
Toni Lehtikangas avatar
Tekijä: Toni Lehtikangas
Päivitetty yli viikko sitten

Varastosaldot voit korjata tämän ohjeen mukaan Nettilaskussa seuraavasti.

Tapoja on kaksi:

1. Varaston korjaus-lähetteen kautta, mikäli tuotteita ei ole paljon tai käytössäsi on tuotteilla EAN-koodit ja EAN-koodien lukija ja tuotteiden EAN-koodit on helposti luettavissa inventoidessa tuotteiden kyljestä

2. CSV-tiedoston kautta esimerkiksi Excelissä muokaten: Tallentamalla tuotteet CSV-muotoon Nettilaskussa, täydentämällä CSV-tiedostoon varastosaldot tuotteille ja tuomalla kyseisen tiedoston takaisin Nettilaskuun. Tätä tapaa suosittelemme käyttämään mikäli varastosaldoja on paljon tai käytössäsi ei ole EAN-koodeja.

Alla ohjeet kummastakin käyttötavasta.

1. Tapa 1: Varaston korjaus-lähetteen kautta
    -> Varaston korjaus
    -> Uusi varaston korjaus -lähete (+)
    -> Valitse varasto alasvetovalikosta
    -> Valitse tuote kohdassa "TUOTTEIDEN HAKU JA VALITSEMINEN"
    -> Klikkaa Valitse-painiketta tuotteen rivillä, jotta se siirtyy inventointiriville
    -> TAI lue tuote EAN-koodi-kenttään, jolloin tuote valitaan automaattisesti
    -> Valitse varastotapahtuman laji Tapahtuma-tekstin yläpuolella olevassa valikossa oleva Inventaario-vaihtoehto
    -> Syötä Määrä-kenttään tuotteen todellinen saldo
    -> Paina Lisää (+) -painiketta, jolloin rivi tallentuu
    -> Jos haluat inventoida lisää varastosaldoja, palaa tuotehakuun tai lue uusi tuote EAN-koodinlukijaa käyttäen

2. Tapa2: CSV-tiedoston kautta esimerkiksi Excelissä muokaten
    -> Mene päävalikosta Myynti -> Tuotteet
    -> Paina "Tallenna haun tuotteet CSV-muodossa"
    -> Avaa latautuva CSV-tiedosto esimerkiksi Excelissä
    -> Syötä tuotteiden saldot viimeisimpään sarakkeeseen (joka on nimetty varaston nimen mukaan). Mikäli varastoja on useita, näet kaikki varastot viimeisimpinä sarakkeina varastojen nimillä.
    -> Halutessasi voit esimerkiksi lihavoida (CTRL+B) saldon jotta tiedät mitkä tuotteet on inventoitu/uusi varastosaldo tuotteelle syötetty Excelissä
    -> Tallenna tiedosto
    -> Mene Nettilaskun päävalikossa Myynti -> Tuotteet
    -> Paina Tuotteiden tuonti
    -> Valitse em. CSV-tiedosto koneelta ja paina "JATKA >"
    -> Kohdista kaikki kentät (huom. tuoteid on tärkeä myös valita/kohdistaa jotta tuotteet ei tule tuplana)
    -> Paina "TALLENNA VALITUT TUOTTEET"
    -> Varastosaldot päivittyvät

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää, kokeile chat ikkunaa, tai laita viesti