Kaikki kokoelmatYleistä tietoa
Eemel.com - kansainvälinen versio Nettilaskusta julkaistu

Uudistus tuo joitain muutoksia myös Nettilaskuun.

P
Tekijä: Paulus Kähkönen
Päivitetty yli viikko sitten

Julkaisimme kansainvälisen version Nettilaskusta 2.6.2023. Sen myötä app.eemel.io:n myyntilaskujen lähetys sähköpostitse toimii kaikkialla maailmassa. Käyttöliittymän kielinä ovat suomi, englanti ja espanja. Markkinointisivusto on osoitteessa www.eemel.com ja ohjelmaan kirjaudutaan osoitteessa app.eemel.io, jossa ulkomaiset yritykset voivat ottaa käyttöön laskujen lähetyksen.

Mitä muutoksia tämä tuo Nettilaskun käyttöön?

Omaan Nettilaskun käyttöösi tämä ei vaikuta pääosin, mutta joitakin muutoksia jouduimme tekemään myös Nettilaskuun, jotka listattu seuraavassa.

Laskumappi

Laskumapin toimintaa muutettu niin että ulkomaisille laskutusasiakkaille laskumappi on app.eemel.io-domainissa ja lisäsimme kielitukea niin että espanjalaisilla laskutusasiakkailla käyttöliittymän kielenä on espanja ja muilla kuin suomalaisilla kielenä on englanti. Laskupohjan kielet säilyvät aiemmanmukaisina: suomi, ruotsi, englanti, viro ja espanja. Ulkomaiset laskutusasiakkaat voivat rekisteröityä suoraan laskumapista nykyään Eemelin käyttäjiksi, kun aiemmin he rekisteröityivät Nettilaskun käyttäjiksi.

Pankkitilinumerot

Pankkitilinumeroihin lisätty tuki IBAN-tileille missä vain maassa. Lisätty myös tuki uusille suomalaisille pankeille: Holvi, Viva, Bigbank. Muita kuin IBAN-numeroita voi edelleen myös syöttää mutta niitä varten ei tarvitse enää ottaa käyttöön kansainvälisiä tilinumeroita asetuksista. Suomalaisen tilin voi syöttää edelleen kansallisessa muodossa ja ohjelma muuntaa sen automaattisesti IBAN-numeroksi. Tilinumeroita ei enää validoida BBAN-validoinnilla vaan ainoastaan IBAN-validoinnilla.

Pankkitilinumeroihin tullut lisäkenttä: Pankin osoite. Pankin nimi ja osoite eivät ole pakollisia. Pankin nimi tulostuu aina (jos syötetty), osoite vain jos on kyse muiden kuin IBAN-maiden välisestä laskutuksesta. IBAN-maissa ja niiden välillä ei tarvita pankin nimeä ja osoitetta. Eikä BBAN-maissa jos sisäisiä laskuja.

Pankkitilinumeroiden BIC vaaditaan aina (8 tai 11 merkkiä). Suomalaisten pankkien osalta se haetaan automaattisesti.

ALV

Asiakkaan omissa tiedoissa oleva ALV-tunnus validoidaan Euroopan komission ylläpitämästä VIES-järjestelmästä ja jos tunnus ei ole validi siitä annetaan huomautus. Ohjelma kuitenkin luottaa tietoon jonka itse syötät.

Jos asiakas ei ole alv-rekisterissä (Omat yhteystiedot -sivun tietojen mukaan), laskulle/maksuerälle ei voi valita muuta ALV-prosenttia kuin 0:n. Tällöin ALV-prosentti-kenttää klikatessa annetaan ohje syöttää ALV-tunnuksensa, jolloin ALV-prosentit tulevat käyttöön. Enää ei tarvitse valita asetuksista ALV-prosentin kätkemistä laskulta vaan jos et ole ALV-rekisterissä, ALV-tietoja ja Alv-rek.-merkintää ei näytetä laskulla. Asetukset jotka poistettu näkyvistä ja täytetään automaattisesti: Näytä ulkomaan laskuilla ALV-tunnus, Näytä laskulla ALV-sarake ja Näytä laskulla ALV-yhteenveto.

Jos liityt ALV-rekisteriin tai poistut sieltä ja päivität tiedon Omissa yhteystiedoissa, uudet laskut noudattavat tätä tietoa, mutta muutos ei vaikuta vanhoihin laskuihin.

ALV-prosentit ovat nyt maakohtaisia. Jos valitset Omissa yhteystiedoissasi yrityksen maaksi esim. Espanjan, käytössäsi ovat Espanjan ALV-prosentit. Voit edelleen syöttää omia ALV-prosentteja asetuksista.

Koska ALV-rekisteröintitiedon pitää olla laskukohtainen (koska ALV-rekisteröintistatus voi muuttua), lisätty laskulle/maksuerälle/tarjoukselle kenttä ALV-lasku/ALV-maksuerä/ALV-tarjous. Kenttä on lisätiedoissa ja sitä ei normaalisti tarvitse vaihtaa vaan tulee automaattisesti ALV-rekisteröintietosi perusteella. Sen kentän perusteella näytetään / kätketään Alv.rek.-merkintä, ALV-%-sarake ja ALV-erittely.

Kun asiakas tallentaa Omat yhteystiedot (tai syöttää täydentävät tiedot), Epic Invoicing Oy:lle välittyy ALV-tunnus. Jos ALV-tunnus on validi ja yrityksesi maa on muussa EU-maassa kuin Suomessa, veloitamme palvelumaksut ALV-kannalla Eu-palvelu 0%.

Asiakas voi kytkeä EU-myyntitoiminnot käyttöön asetuksista kuten ennenkin. Tällöin näytetään EU-asiakas-kenttä laskutusasiakkaan tiedoissa. Se ei ole enää muokattava vaan asetetaan automaattisesti, jos asiakas on EU-maassa, mutta laskutusasiakas on muussa EU-maassa kuin asiakkaan maassa ja laskutusasiakkaalle on syötetty ALV-tunnus.

Asetuksissa Oletus-ALV-prosentti on valittavissa asiakkaan maan ALV-prosenteista. Samoin laskutusasiakkaan Oletus-ALV-prosentin voi valita asiakkaan maan ALV-prosenteista.