Alle collectiesTeam
Team aanmaken / verwijderen

Dit artikel legt uit hoe je een team kan aanmaken of verwijderen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om te kunnen plannen heb je teams nodig. Hieronder wordt uitgelegd hoe je een team aanmaakt. Indien je een team niet langer meer nodig hebt, kan je dit ook verwijderen.

Team aanmaken

Om het rooster te kunnen maken heb je eerst teams nodig, dit is dus vaak de eerste stap als je met Eitje begint.

⚠️ Let op: Als je teamleden toevoegt aan Eitje worden deze automatisch toegevoegd aan team Algemeen. Dit team komt niet terug op het rooster, maar is eigenlijk een lijst met alle teamleden die in Eitje zitten.

Je kan een team aanmaken op twee plekken. De eerste manier is als je naar 'Planning' gaat en je nog geen teams hebt. Dan kan je vanaf hier je eerste team aanmaken.

De tweede manier is via de Team pagina. Volg daarvoor deze stappen:

1. Navigeer bovenaan in het menu naar Team > Teamleden.

2. Klik onderaan op 'Team toevoegen'.

3. Het volgende venster opent:

4. Geef het team een naam.

5. Kies de achtergrondkleur van de shifts. Deze kleur zie je op het rooster per teamlid.

6. Geef aan of het team actief is op het rooster. Als je tijdelijk geen gebruikmaakt van een team, kan je dit dus van het rooster halen.

7. Geef aan of je een chatgroep wilt aanmaken voor het het team. Als je dit aanzet, kan je ook nog een afbeelding of avatar kiezen voor de chatgroep.

8. Klik op 'Opslaan'.

Je vindt het team dat je net hebt aangemaakt terug onderaan de Team pagina. Door erop te klikken kan je de instellingen weer openen indien je deze wilt aanpassen. Zodra je team is aangemaakt moet je natuurlijk teamleden toevoegen aan je team. Lees hier hoe je dat doet.

Team verwijderen

Volg deze stappen om een team te verwijderen:

1. Navigeer bovenaan naar 'Team' > Teamleden.

2. Selecteer onderaan de pagina het team dat je wilt verwijderen.

3. Klik dan op 'Teaminstellingen'.

4. Klik op 'Verwijder'.

Als je een team wilt verwijderen, kan dat enkel als er geen shifts meer in de planning of uren in de urenregistratie van dit team staan. Zolang er nog wel shifts of uren van dit team staan, is het niet mogelijk om dit team te verwijderen. Verwijder deze dus eerst. Kan je de shifts niet verwijderen, dan is dat omdat er ook nog uren aan verbonden zijn. Je kan de uren in de urenregistratie verwijderen of overzetten naar een ander team en dan de shifts verwijderen. Zijn er te veel oude shifts, dan kan je ook aan support vragen om een team te verwijderen.

⚠️ Let op: Hou er rekening mee dat het verwijderen van een team effect heeft op de uren en saldo's van je teamleden. Denk dus twee keer na voor je een team gaat verwijderen en doe dit niet zomaar!