Shifts publiceren

Je rooster is klaar om gedeeld te worden. Lees hier hoe je je shifts zichtbaar maakt voor je team.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het rode cirkeltje met een 'P' in een shiftkaartje geeft aan dat de shift nog niet gepubliceerd is.

Wanneer je shifts publiceert, worden ze zichtbaar voor je teamleden. Zij krijgen hier ook een melding van. Er zijn verschillende manieren om te publiceren:

Eén shift publiceren

1. Ga naar 'Planning' in het menu.

2. Klik op de shift die je wilt publiceren.

3. Zet het vinkje naast Gepubliceerd aan.

4. Klik op 'Opslaan'.

Meerdere shifts publiceren

1. Ga naar 'Planning' in het menu.

2. Klik op 'Tools' aan de rechterkant.

3. Kies 'Meerdere shifts aanpassen'. Er verschijnt nu een optie naast elke shift om die aan te vinken.

4. Vink de shifts aan die je wilt publiceren.

5. Klik onder op het scherm op 'Actie uitvoeren'.

6. Kies 'Publiceerstatus.

7. Kies de optie 'Publiceren'.

Heb je shifts gepubliceerd, maar wil je dat ongedaan maken? Volg dan bovenstaande stappen en kies bij 'Publiceerstatus' de optie 'Depubliceren'.

Shifts voor meerdere weken of maanden publiceren

1. Ga naar 'Planning' in het menu.

2. Druk rechtsboven op 'Publiceren'

⚠️ Let op: Het getal tussen haakjes geeft het aantal shifts weer dat je kan publiceren van alle teams in de huidige week van het rooster.

3. Vul de verschillende opties in.

4. Klik op 'Doorvoeren'.

Je kan de volgende opties instellen:

• Selecteer de teams die je wilt publiceren: Kies alle teams of enkel de teams voor wie het rooster wel al klaar is.

• Beschikbaarheid sluiten bij publiceren: Als de beschikbaarheid nog openstaat in de periode waarin je de shifts publiceert, kan je de beschikbaarheid bij het publiceren van het rooster sluiten.

• Welke periode wil je publiceren: Je kan kiezen of je de ongepubliceerde shifts voor een periode van een paar weken of voor een hele maand wilt publiceren.

• Selecteer welke weken/maanden je wilt publiceren: Selecteer hier voor welke weken of maanden je de shifts wilt publiceren.