Functies in de planning

Lees hier meer over hoe je functies kan gebruiken op de planning.

Deze week bijgewerkt

Als je functies hebt aangemaakt, kan je deze aan teamleden en aan shifts toekennen. Functies kunnen je helpen bij het maken van de planning, want je ziet meteen wie over welke functies beschikt.

Je kerkent functies aan de gekleurde vierkantjes met een letter erin naast een teamlid. Je vindt dit zowel terug in een shiftkaartje als bij de beschikbaarheidsweergave. Je kan deze kleur en letter aanpassen op de vaardighedenpagina.

💡 Tip: Zie je de beschikbaarheidsweergave niet? Check dan even onder de knop 'Toon' rechtsboven of de beschikbaarheid aanstaat.

Standaard functie van teamlid

Een teamlid met een standaard functie krijgt automatisch deze functiebadge toegewezen op de planning in de shifts en de beschikbaarheidsweergave. Zo kan je in één oogopslag zien wat voor functie dit teamlid heeft en welke vaardigheden hij/zij dus beheerst. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk zien wie de functie 'manager' heeft. Lees hier hoe je een standaard functie toevoegt aan een teamlid.

Functie toekennen aan shift

Door een functie toe te kennen aan een shift zal er een functiebadge bij deze shift worden weergeven. Zo weet je dat er op deze shift best een teamlid kan werken die deze functie bezit.

1. Ga naar de planning.

2. Klik op de shift waar je een functie aan wilt koppelen.

3. Klik op 'Functie op shift'.

💡 Tip: Je kan vanaf hier de functies beheren door te klikken op 'Beheer functies'.

4. Selecteer de functie die je wilt koppelen aan deze shift.

5. Klik op 'Opslaan'.