Loket

Zorg voor meer eenvoud met een koppeling tussen Eitje en Loket.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De koppeling tussen Eitje en Loket doet het volgende:

• De persoonlijke informatie en contracten van je teamleden synchroniseren vanuit Loket naar Eitje.

• De gewerkte uren/dagen, maaltijden en toeslagen doorzetten van Eitje naar Loket.

Koppeling activeren

Navigeer naar 'Data' > Koppelingen. Klik op 'Toevoegen' naast Loket. Je wordt dan naar Loket doorgestuurd om daar in te loggen met je inloggegevens.

Hierna wordt je terug doorverwezen naar Eitje. Het enige wat je hierna moet doen is het selecteren van de vestigingen die je wilt koppelen:

1. Klik op 'Vestigingen'

2. Selecteer welke vestigingen je wilt integreren.

3. Klik op 'Opslaan'.

Indien je toeslagen en maaltijden wilt doorzetten, moet je dat nog even instellen. Bij 'Loon & uurcodes' kan je looncomponenten koppelen.

⚠️ Let op: Krijg je een foutmelding dat de koppeling niet gelukt is? Om ervoor te zorgen dat de koppeling goed werkt, is het nodig dat er bepaalde rechten gegeven worden vanuit Loket. Je kan je boekhouder best even vragen of deze rechten in de instellingen aanstaan.

Dit is de lijst met operaties (calls) die nodig zijn voor de koppeling:

• Raadplegen loonoutput beperkt

• Beheer variabele gegevens

• Raadplegen beloningen

• Beheer dienstverbanden

Teamleden synchroniseren

Na het activeren van de koppeling hoef je alleen nog maar te synchroniseren om de informatie van je teamleden uit Loket op te halen. Je doet dit op twee plekken:

1. 'Data' > Koppelingen > Mijn koppelingen > 'Synchroniseer nu' naast Loket.
2. Klik bovenaan op Team en dan op 'Sync teamleden' rechtsboven.

We draaien dagelijks om 22:00 een automatische synchronisatie.

Teamleden uit dienst melden

Indien je teamleden uit dienst meldt is het belangrijk om dat zowel in Loket als in Eitje te doen. Je meldt het teamlid eerst uit dienst in Loket en dan in Eitje. Als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Eitje, komt die bij elke synchronisatie vanuit Loket terug binnen. En als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Loket, blijft die in Eitje staan. Vergeet het dus niet op beide plekken te doen!

⚠️ Let op: Een contract dat afloopt is niet hetzelfde als uit dienst treden.

Uren doorzetten naar Loket

We zetten de volgende gegevens door naar Loket:

Wat zetten we door?

Nulurencontract

Vast contract

Gewerkte uren

Gewerkte dagen

Maaltijden

Toeslagen

Exporteren naar Loket doe je door te gaan naar 'Data' > Koppelingen. Onder de drie puntjes naast Loket kies je voor 'Exporteer uren naar Loket'.

⚠️ Let op: Eitje zet enkel goedgekeurde uren door, en ook alleen voor teamleden met een actief nulurencontract op de dag van de shift. Controleer voor het exporteren naar Loket dus dat alle uren zijn goedgekeurd. Je kan de uren opnieuw doorzetten zonder risico mits je nog geen loonrun hebt gedraaid.

Zodra uren geëxporteerd zijn naar Loket, kan je dit herkennen in de urenregistratie.