Open shifts

Je hoeft nog niet alle shifts in te vullen, je kan ook open shifts publiceren. Lees er hier meer over.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een open shift is een shift waar nog geen teamlid voor is ingepland. Je herkent zo'n shift gemakkelijk in het rooster aan een witte cirkel met rode rand.

Open shifts oppakken

Het handige aan open shifts is dat je teamleden deze kunnen oppakken. Dit kunnen ze uitsluitend in de app doen. Je hoeft het dan als manager alleen nog goed te keuren, tenzij je het automatisch goedkeuren van open shifts hebt aanstaan in de planninginstellingen.

Je kan gebruikmaken van het uitvraagsysteem in Eitje. Dan stuur je bij het publiceren van een open shift een uitvraag, en eventueel een pushnotificatie, naar je teamleden, zodat zij zich kunnen aanmelden voor deze shift.

Wie kan reageren op een uitvraag?

Teamleden ontvangen een uitvraag als ze aan de volgende eisen voldoen:

• Ze moeten onderdeel zijn van het team van de shift of dezelfde functie hebben.

• Ze zijn nog niet ingepland op het moment van de open shift.
    ā€‹

Waar vinden teamleden de uitvraag?

Teamleden kunnen uitvragen voor open shifts in de app vinden op de volgende twee plekken:

1. Bij 'Verzoeken' > Ruiloverzicht > Inbox.

2. Bij 'Shifts' > Rooster > Op de dag met de open shift.

Hoe herken je een verzoek in het rooster?

Een open shift waarvoor een uitvraag is gestuurd krijgt een laadicoontje.

Zodra een teamlid een verzoek voor een open shift heeft ingediend kan je dat zien op het rooster. Shifts waarvoor een openstaand verzoek is krijgen een laadicoontje met uitroepteken.

Door op de open shift te klikken, kan je de aanmelding(en) bekijken en kiezen wie de open shift krijgt toegewezen.