Chat aanmaken

Lees hier hoe je een chat kan maken via de webversie en de app.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Eitje kan je een bericht sturen naar een teamlid, een team of een groep die je zelf hebt gemaakt. Dit kan zowel via de webversie als de app.

Als je bij het maken van een chat meer dan één teamlid aanduidt, wordt het automatisch een groepschat, duid je één teamlid aan is het een 1-op-1 gesprek:

• 1-op-1 chat: Dit is een gesprek met een individueel teamlid.
    ➡️ Voorbeeld: Je wilt een teamlid een vraag stellen over een shift.

• Teamchat: Tijdens het creëren van een team kan je ervoor kiezen om een chatgroep te activeren voor het team. Je kan enkel teamleden toevoegen aan deze chat door ze ook aan het team toe te voegen. Lees hier hoe je dat doet. Zolang het teamlid in dit team zit, kan die niet verwijderd worden uit de chat.
    ➡️ Voorbeeld: Je wilt een vraag stellen over het nieuwe menu aan je keukenteam.

• Groepschat: Je kan ook zelf aanduiden wie aan de chat mag deelnemen.
    ➡️ Voorbeeld: Je hebt een snelle mededeling voor de shiftleiders van de teams.

Chat aamaken in de webversie

1. Navigeer 'Communicatie' bovenaan de pagina.

2. Klik op 'Chatpagina'.

3. Klik linksonder op de + en selecteer één teamlid voor een 1-op-1 chat of meerdere teamleden voor een groepschat door het vakje achter hun namen aan te vinken.

4. Klik op 'Aanmaken'

5. Indien je een groepschat hebt gemaakt, vul een groepsnaam in en kies een avatar.

6. Klik op 'Aanmaken'.

Chat aanmaken in de mobiele app

1. Klik onderaan het scherm op het kopje 'Berichten'.

2. Klik dan rechtsonder op de + en selecteer één teamlid voor een 1-op-1 chat of meerdere teamleden voor een groepschat.

3. Indien je een groepschat hebt gemaakt, vul een groepsnaam in en kies een avatar of upload je eigen foto.

4. Klik op 'Verdergaan'.