Exporteren
Zelfgemaakte exports

Hoe wil je dat je export is opgebouwd? Door zelf je export te maken kan je kiezen welke rijen en kolommen erin komen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vind je bij de kant-en-klare exports en in de bibliotheek niet waar je naar op zoek bent? Dan kan je ook zelf een export samenstellen. Je bepaalt zelf welke data je wilt exporteren en hoe je de kolommen wilt sorteren.

Export maken

Ga naar 'Data' > 'Zelfgemaakte exports' en klik rechtsboven op 'Nieuwe tabel'. Afhankelijk van hoe je de informatie wilt zien in je export kan je kiezen uit de volgende categorieën:

• Teamleden: Exporteer de data per teamlid. Je krijgt alle teamleden in rijen onder elkaar te zien.

• Uren: Exporteer de data per shift uit de urenregistratie. Elke shift komt op een eigen rij.

• Geplande shifts: Exporteer de data per shift van de planning. Elke shift komt op een eigen rij.

• Verlofverzoeken: Exporteer de data per verlofverzoek. Zo krijg je op elke rij een verzoek met de bijhorende data.

• Teams: Exporteer de data per team. Op elke rij krijg je een team.

• Vestigingen: Exporteer de data per vestiging. Per rij krijg je een vestiging.

Nadat je een categorie geselecteerd hebt, kom je op de ontwerppagina terecht.

Data selecteren

Hier zie je aan de linkerkant data waaruit je kan kiezen om toe te voegen aan je export. De data zijn onderverdeeld in verschillende groepen die je kan openklappen.

Je krijgt in het middelste gedeelte te zien hoe dit eruit komt te zien in de export. Je kan de kleine pijltjes onder de data gebruiken om deze van volgorde te veranderen of je kan de data verslepen.

Opmaak van data aanpassen

Je kan voor de meeste data ook de opmaak aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de naam van je teamleden in hoofdletters schrijven of de datumopmaak veranderen. Bij de weergave van de uren kan je kiezen voor honderdtallen i.p.v. uren en minuten. Je kan eenvoudig de opmaak aanpassen door op de optie te klikken.

Kolommen sorteren

Standaard worden de data gesorteerd op de eerste kolom en oplopend. Dus bij teamleden worden namen geordend van A tot Z. Je kan op elke optie sorteren en kiezen voor aflopend of oplopend. Wil je het bestand ordenen op het teamlid met het meest gewerkte uren in de periode? Dan kan je ordenen op de uren en aflopend kiezen. Zo krijg je dan het teamlid met het meest aantal gewerkte uren bovenaan te zien.

In de export zal je zien op welke kolom gesorteerd is en of dat oplopend of aflopend is aan de hand van deze pijltjes: ▼ / ▲

Filters toepassen

Wanneer je klaar bent met het selecteren van data, klik je op 'Volgende'. Nu kan je filters toepassen op je export. Zo bepaal je welke data je in de export te zien krijgt. Denk bijvoorbeeld aan alleen de uren van mensen met een vast contract of uit een bepaald team. Lees meer over filters hier.

Rollen

Zodra je je filters hebt ingesteld, ga je naar de laatste pagina. Hier kan je de export een naam en beschrijving geven. Hier kan je ook bepalen welke rollen deze export mogen zien en draaien. Lees meer over de verschillende rollen en wat deze mogen doen.

Exporteren

Je export is klaar en kan nu geëxporteerd worden. Op deze pagina vind je de details van de export en een lijst met bestanden van alle keren dat je deze export hebt gedraaid. Je kan deze ook opnieuw downloaden.

Klik rechtsboven op 'Exporteren'. Indien je uren, geplande shifts of verlofverzoeken gaat exporteren krijg je de vraag om een periode te kiezen.

Je kan op deze pagina ook de export dupliceren, bewerken of verwijderen. Ook kan je hier een abonnement instellen om de export op een vast moment via e-mail te ontvangen. Lees hier hoe je een abonnement instelt.

Concepten

Ben je begonnen met het samenstellen van een export, maar heb je de tijd niet om het af te maken? Geen zorgen, je vindt onafgewerkte exports onder 'Mijn concepten'. Klik op een export om deze verder af te maken.

⚠️ Let op: Enkel admins kunnen concepten zien en aanpassen.