101 - Rooster

Niet zeker hoe je aan het rooster begint. Dit artikel zet je op weg.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het rooster maken is zowat de belangrijkste feature in Eitje. Als je voor het eerst een rooster gaat maken kan die lege pagina een beetje overweldigend zijn. Dit artikel helpt je op weg.

Alvorens je een rooster kan maken heb je teams en teamleden nodig. Klik op de links om te leren hoe je die toevoegt.

Verschillende weergaven

Tijdens het maken van de planning kan je wisselen tussen twee weergaven: per team en per teamlid.

Wanneer kies je voor per team?

• Je wilt weten hoe de planning van Team bediening eruit ziet.

• Je wilt weten hoeveel uren er gepland staan voor een bepaald team.

• Je wilt een overzicht van alle shifts in de keuken.

• Je wilt de planning van twee vestigingen onder elkaar zien staan.

Wanneer kies je voor per teamlid?

• Je wilt snel zien voor hoeveel shifts een teamlid die week is ingepland.

• Je wilt snel de beschikbaarheid van een teamlid voor die week zien.

• Je wilt checken in welke vestiging een teamlid staat ingepland.

Shifts maken

Een rooster bestaat uit shifts. Laten we eens een shift maken:

1. Klik op 'Planning' bovenaan de pagina.

2. Navigeer naar de dag waarop je een shift wilt aanmaken.

3. Klik op 'Shift aanmaken'. Er opent nu een venster met een nieuwe shift.

4. Vul de velden in en klik op 'Opslaan'.

Bekijk de video

Je kan natuurlijk ook meerdere shifts in één keer aanmaken. Lees hier hoe je dat gemakkelijk doet. Je kan shifts ook publiceren, aanpassen, verwijderen en exporteren. Lees alles over shifts in deze handleiding.

Teamleden inplannen

Bij het maken van een shift kan je een teamlid selecteren of de shift openlaten. Dan wordt het een open shift en kunnen teamleden zich opgeven om de open shifts op te pakken.

Je kan inplannen met de beschikbaarheidsweergave. Je ziet in één oogopslag wie beschikbaar is en je kan teamleden slepen naar een shift om ze in te plannen.

1. Activeer de beschikbaarheid onder de knop 'Toon' rechtsboven.

2. Per dag zie je nu de namen van de teamleden en hun beschikbaarheid.

3. Sleep het gewenste teamlid naar de shift.

Bekijk de video

Je kan ook een teamlid inplannen door op de shift te klikken en in het venster een teamlid te selecteren:

1. Klik op de shift die je wilt vullen.

2. Selecteer een beschikbaar teamlid.

3. Klik op 'Opslaan'.

Bekijk de video

Templates maken

Ziet je rooster er vaak hetzelfde uit? Dan hoef je dit niet elke week vanaf nul opnieuw te doen. Je kan heel wat tijd besparen door templates te maken. Deze dag- en weektemplates kan je dan inladen, zodat je rooster in slechts enkele klikken klaar is.

Dit is de basis van het rooster. Lees zeker de handleidingen over het rooster om alle mogelijkheden van deze feature te leren kennen.