Laddning: Hitta laddstationer

Ladning, hitta laddstationer, ladda på vägen

Gustav avatar
Skrivet av Gustav
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ladda elbilen

Vill du ladda elbilen utanför hemplatsen finns flera operatörer att välja mellan. Här har vi samlat lite information om laddning.

Northe

Elbilio kan rekommendera appen Northe för att hitta laddstationer från flera olika operatörer, planera din resa samt betala direkt med telefonen.

Hitta laddstationer

Det finns många olika operatörer som erbjuder elbilsladdning. Elbilio rekommenderar följande appar för att ladda efter vägen. Apparna finns på App Store och Google Play. OBS! Elbilio ansvar inte för innehållet i externa appar och tjänster.

• inCharge

• Charge and Drive

• Bee

För att hitta laddstationer kan Elbilio också tipsa om appen PlugShare, att söka efter laddstationer på Google, Google Maps eller iPhones kartapp. Klicka här för att läsa om vilken kontakttyp som passar till bilen du hyr.

Priset kan variera mellan olika laddstationer. Vissa operatörer debiterar ett minutpris medan andra debiterar per kWh. I runda slängar kostar det runt 100 - 250 kr att ladda fordonet.