Kontrollera att fordonet laddar

Se på bilen och laddboxen att laddningen har startat

Gustav avatar
Skrivet av Gustav
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur ser jag att bilen laddar?

Innan du avslutar hyran är det viktigt att du kontrollerar så att fordonet laddar. Här har vi samlat information om hur du ser att våra olika bilmodeller laddar.

Om bilen lämnas utan att ladda utgår en avgift. Vänligen se våra allmänna villkor.

Garo laddbox

Vår vanligaste laddbox är av märket Garo och ska lysa blått när bilen laddar. Grön färg betyder att boxen är redo att kopplas in och rött betyder fel.

BMW i3

Lampan runt ladduttaget visar om bilen laddar. När du sätter i sladden lyser lampan vitt eller gult vilket visar att laddningen förbereds. Vänta tills lampan pulserar blått innan du lämnar bilen. Röd färg indikerar fel. Läs mer om bmw i3 här.

Bilen laddar

Lampan runt ladduttaget pulserar blått när bilen laddar.

Fel, laddningen har inte startat

Lyser lampan någon annan färg har laddningen inte kommit igång. Lyser lampan rött behöver du ta ut sladden och sätta i den på nytt.

Vanliga fel

Se till att bilen är upplåst när du sätter i sladden. Sladden kan glappa och då behöver du ta ut den och sätt i på nytt. Kontrollera även att sladden även sitter i ordentligt vid laddboxen.

Problem att få igång laddningen? Kontakta vår jour.

Renault Zoe

På Renault Zoe ser du att bilen laddar genom att titta på Z.E.-loggan vid ladduttaget och på skärmen bakom ratten. Vänta tills Z.E.-loggan pulserar blått innan du lämnar bilen. Röd färg indikerar fel. Läs mer om Renault Zoe här.

Bilen laddar

Z.E.-symbolen vid ladduttaget lyser blått när bilen laddar och skärmen bakom ratten är blå och visar en tid tills batteriet beräknas vara fulladdat.

Fel, laddningen har inte startat

Om symbolen lyser rött har laddningen inte kommit igång och du behöver ta ut sladden och sätta i på nytt. Detta behöver även göras om skärmen bakom ratten är röd och visar felmeddelandet "Check connections".

Vanliga fel

Om du har problem att få i sladden kan du behöva klicka på knappen för att öppna laddluckan igen. Lyser Z.E.-loggan rött måste du ta ut sladden och göra ett nytt försök tills loggan lyser blått.

Vintertid kan det komma in vatten vid ladduttaget som fryser vilket gör det svårare att få i sladden. Lösning är att trycka i sladden hårt.

Problem att få igång laddningen? Kontakta vår jour.

Volkswagen e-golf

Sätt i sladden och vänta tills den lilla lampan lyser grönt. Lyser lampan gult eller rött har laddningen inte kommit igång. Läs mer om Volkswagen e-golf här.

Bilen laddar

När du sätter i sladden ska den lilla lampan vid ladduttaget på bilen pulsera grönt.

Fel, laddningen har inte startat

Om symbolen lyser gult eller rött har laddningen inte kommit igång och bilen laddar inte.

Vanliga fel

Om det inte går att få i eller ur laddkabeln kan bilen behöva låsas upp en gång till. Du har cirka 10 sekunder på dig att sätta i sladden innan bilen låser uttaget igen.

Vintertid kan det bli is vid ladduttaget på bilen vilket gör det svårare att få i sladden. Lösning är att trycka i sladden hårt. Lyser lampan fortfarande gult eller rött måste sladden tas ut och försöka tills det lyser grönt.

Problem att få igång laddningen? Kontakta vår jour.

Nissan Leaf

Öppna luckan fram och sätt i sladden. Bilen ska pipa till och lamporna i framrutan ska lysa. Läs mer om Nissan Leaf här.

Bilen laddar

När laddningen startat ska bilen pipa till och lamporna i framrutan lysa.

Problem att få igång laddningen? Kontakta vår jour.

Nissan e-nv200

Öppna luckan fram och sätt i sladden. Bilen ska pipa till och lamporna i framrutan ska lysa. Läs mer om Nissan e-nv200 här.

Bilen laddar

När laddningen startat ska bilen pipa till och lamporna i framrutan lysa.

Problem att få igång laddningen? Kontakta vår jour.

Viktigt!

Om bilen lämnas utan att ladda utgår en avgift. Vänligen se våra allmänna villkor.

Vid problem att få igång laddningen kan du kontakta vår jour som finns tillgänglig dygnet runt på 08 - 410 038 70.