All CollectionsUKK [SUOMI]
Miten paljon kylmä sää vaikuttaa ajoneuvon akkukapasiteettiin?
Miten paljon kylmä sää vaikuttaa ajoneuvon akkukapasiteettiin?
Rain avatar
Written by Rain
Updated over a week ago

Kylmällä säällä osa akkuun varastoidusta energiasta ei ehkä ole ajoneuvon käytettävissä, koska akku on liian kylmä. Tesla näyttää lumihiutalekuvakkeen toimintamatkan ilmaisimen vieressä osoittaakseen, että sää voi vaikuttaa akkuun. Auto kulkee tavallisesti noin 10–20 % vähemmän kilometrejä kylmässä säässä kesäsäähän verrattuna.

Pitääksesi akun ja toimintamatkan hyvässä kunnossa kylmällä säällä, älä anna akun tyhjetä liikaa — pyri pitämään akku aina vähintään 30 prosentissa. Jos haluat käynnistää pakkassäässä, auto voi tarvita sen verran varausta käynnistääkseen prosessin. Valmistele auto esimerkiksi sisätilojen lämmittämisellä. Voit tehdä sen Beast-sovelluksen kautta.