Alle collectieseSIM installeren
eSIM installeren: iPhone

Hoe installeer ik de GoSIM eSIM op mijn Apple iPhone?

Luuk van Raaij avatar
Geschreven door Luuk van Raaij
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een eSIM van GoSIM hebt aangevraagd, ontvang je per e-mail alle benodigde informatie, inclusief een QR-code en de gegevens voor handmatige installatie. Hieronder leggen we uit hoe je de eSIM kunt installeren, op drie verschillende manieren: automatisch, via de QR-code en handmatig.

1. Automatische Installatie via de e-mail

In de e-mail die je hebt ontvangen, vind je een knop om de eSIM met één druk op de knop te installeren.

1. Open de e-mail op je iPhone.

2. Klik op de knop “eSIM installeren”.

3. Volg de aanwijzingen op je scherm om de installatie te voltooien.

Let op: Mocht de automatische installatie niet werken, probeer dan een van de andere installatiemethoden hieronder.

2. Installatie via de QR-code

Als je de eSIM liever installeert via de QR-code, volg dan deze stappen:

1. Open de app Instellingen op je iPhone.

2. Ga naar Mobiel netwerk > Voeg mobiel abonnement toe.

3. Scan de QR-code die je per e-mail hebt ontvangen met je iPhone.

4. Volg de aanwijzingen op je scherm om de installatie te voltooien.

3. Handmatige Installatie

Als je ervoor kiest om de eSIM handmatig te installeren, gebruik dan de gegevens die je per e-mail hebt ontvangen.

1. Open de app Instellingen op je iPhone.

2. Ga naar Mobiel netwerk > Voeg mobiel abonnement toe.

3. In plaats van de QR-code te scannen, kies je voor Handmatige invoer.

4. Voer de ontvangen gegevens in. Let hierbij vooral op het SMDP+ adres:

• Gebruik geen “https://” voor de URL.

• Plaats geen “/” aan het einde van de URL.

5. Volg de aanwijzingen op je scherm om de installatie te voltooien.

Na de installatie: Instellingen aanpassen (op bestemming)

Zodra je op je bestemming bent, moet je nog enkele instellingen op je iPhone aanpassen om ervoor te zorgen dat de eSIM correct werkt.

1. Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > SIM-kaarten.

2. Kies de eSIM die geen telefoonnummer bevat.

3. Zet Data Roaming aan voor deze eSIM.

4. Ga terug naar Instellingen > Mobiel netwerk.

5. Selecteer bovenaan Mobiele data en kies de eSIM die geen telefoonnummer bevat als de bron voor mobiele data.

Voer deze stappen pas uit wanneer je op je bestemming bent aangekomen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.