Alle collectieseSIM installeren
eSIM installeren: Android

Hoe installeer ik mijn GoSIM eSIM op mijn Android telefoon?

Luuk van Raaij avatar
Geschreven door Luuk van Raaij
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe installeer je een eSIM op je Android-telefoon?

Als je een eSIM van GoSIM hebt aangevraagd, ontvang je per e-mail alle benodigde informatie, inclusief een QR-code en de gegevens voor handmatige installatie. Hieronder leggen we uit hoe je de eSIM kunt installeren op je Android-telefoon, via de QR-code en handmatig.

1. Installatie via de QR-code

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon.

2. Ga naar Netwerk & internet of Verbindingen (de exacte naam kan variëren per apparaat).

3. Selecteer Mobiel netwerk of SIM-kaarten.

4. Kies de optie SIM toevoegen of eSIM toevoegen.

5. Scan de QR-code die je per e-mail hebt ontvangen.

6. Volg de aanwijzingen op je scherm om de installatie te voltooien.

2. Handmatige Installatie

Als je de eSIM handmatig moet installeren, gebruik dan de gegevens die je per e-mail hebt ontvangen, inclusief een lange code.

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon.

2. Ga naar Netwerk & internet of Verbindingen.

3. Selecteer Mobiel netwerk of SIM-kaarten.

4. Kies de optie SIM toevoegen of eSIM toevoegen.

5. In plaats van de QR-code te scannen, selecteer je Handmatig invoeren.

6. Voer de lange code in die je per e-mail hebt ontvangen en volg de verdere instructies.

Na de installatie: Instellingen aanpassen (op bestemming)

Zodra je de eSIM hebt geïnstalleerd, moet je nog enkele instellingen aanpassen om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Voer deze stappen pas uit wanneer je op je bestemming bent aangekomen:

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon.

2. Ga naar Netwerk & internet of Verbindingen > SIM-kaarten of SIM-beheer.

3. Kies de eSIM die je zojuist hebt geïnstalleerd en zet deze in als de Mobiele data-simkaart.

4. Schakel Data roaming in voor deze eSIM, zodat je verbinding kunt maken met netwerken in het buitenland.

Met deze stappen is je eSIM klaar voor gebruik.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.