eTasku & Maestro

1. Yleiset huomiot
2. Seurantakohteiden asettaminen
3. Tilikartan tuominen eTaskuun
4. Aineiston vienti Maestroon

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Maestro pystyy lukemaan tiliöintitiedot. Selitekenttään Maestro tuo Ostopaikan, Lisätiedot sekä kuittikohtaisen ID:n

• Myös myyntien tiliöiminen eTaskussa on mahdollista, mutta tällöin tulee summaan eteen lisätä miinus(-) -merkki

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta

• Seurantakohteista tulospaikka ja aputulospaikka siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

• Aineisto latautuu Maestroon aina yhtenä tositteena

2. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto Maestroon onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Tulospaikka & Aputulospaikka

3. Tilikartan tuominen eTaskuun

• eTaskuun kannattaa tuoda tilikartta, jotta tiliöinnit täsmäävät Maestrossa olevan tilikartan kanssa. Oletuksena eTaskusta löytyy Liikekirjuri 7.7., jonka sijasta voit myös vaihtoehtoisesti valita käyttöön Liikekirjuri 7.7. (ALV-tilit) tilikartan

• Excel -tiedosto tulee muokata ao. kuvan näköiseksi. Muut tiedot tulee poistaa, jonka jälkeen tallenna tiedosto CSV -muotoisena

• Mikäli muokkaaminen ei onnistu, voit lähettää tiedoston asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@etasku.fi ja autamme lisäyksen kanssa. Liitäthän tässä tapauksessa viestille tiedon yrityksen nimestä, jolle tilikartta kuuluu

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun tilikartta on lisätty onnistuneesti, muista asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista. Valitse tämän jälkeen Aseta

4. Aineiston vienti Maestroon

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse MAESTRO CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Syötä tilikausi, jolle kirjanpitoaineisto kuuluu

• Syötä haluttu tositelaji

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta ALV-saamistili

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Maestrossa

• Avaa Kirjanpito

• Valitse 9 = Muistiotositteet

• Syötä haluamasi tositenumero ja päivämäärä

• Siirry Tili sarakkeelle ja valitse näppäimistöstä F8 (Erikoistoiminnot)

• Valitse Lataa tositetiedosto ja hae eTaskusta ladattu vientitiedosto, jonka jälkeen valitse OK

Valitse, että tiedosto valitaan Normaalisti ja valitse OK

Ohessa kuva onnistuneesta tuonnista