eTasku & Tietosuunta
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö

1. Yleiset huomiot

2. Tilikartan tuominen Tietosuunnasta eTaskuun

3. Seurantakohteiden asettaminen
4. Aineiston vienti Tietosuuntaan

5. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet eTaskussa, voit ladata vientitiedosto, josta Tietosuunta pystyy lukemaan tiliöintitiedot

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samalla tositenumerolla, joka löytyy myös Tietosuunnasta (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskussa, vaikka yritys lopettaa palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta

• Seurantakohteista vain kustannuspaikat ja projektit siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

• Tietosuunnan ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

2. Tilikartan tuominen Tietosuunnasta eTaskuun

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Muista asettaa lataamasi tilikartta yritykselle Muuta -nappulasta

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita. Valitse: Asiakasasetukset Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

4. Aineiston vienti Tietosuuntaan

• Kun tositteet ovat käsitelty (𝙏✔️ ), valitse TIETOSUUNTA CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Voit ladata tositteista kuvat erillisenä tiedostona valitsemalla Luo zip-tiedosto tositteista

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Tietokoneelle asennettu Tietosuunta ja eTasku tiedoston sisäänajo:

• Valitse Tietosuunnassa yläreunasta eTasku

• Hae eTaskusta ladattu tiedosto valitsemalla Hae csv-tiedostosta

• Tietosuunta lukee tiedoston ja alhaalla on kuva onnistuneesta tietojen tuonnista

Tietosuunnan nettiohjelma ja eTasku tiedoston sisäänajo:

• Valitse tositteen kirjaus ikkunan Toiminnot painikkeesta Kirjaus eTaskusta

• Hae eTaskusta ladattu tiedosto valitsemalla Avaa CSV-tiedosto

• Voit muokata ikkunalla tilinumeroita ja selitteitä

• Tallenna tositteiksi Kirjaa tositteiksi painikkeella

Alla näet kuvan, kun aineisto on tuotu Tietosuuntaan onnistuneesti:

5. Mahdolliset virhetilanteet

• eTaskusta latautuneen tiedoston nimi on liian pitkä, muokkaa tiedoston nimi esimerkiksi muotoon "eTasku"

• Tämä virheilmoitus useimmiten tulee tietokoneelle asennetun Tietosuunnan kohdalla eTasku tiedoston tietojen tuonnissa