eTasku & Lemonsoft

1. Yleiset huomiot

2. Seurantakohteiden asettaminen

3. Aineiston vienti eTaskusta

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Lemonsoft pystyy lukemaan tiliöintitiedot. Selitekenttään Lemonsoft tuo Ostopaikan sekä kuittikohtaisen ID:n

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, vaan ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan, vaikka yritys lopettaa eTaskun käytön. Arkistoinnista ei veloiteta

• Seurantakohteista kustannuspaikat, projektit ja liiketoiminta-alue siirtyvät. Tästä lisää tietoa artikkelissa

• Aineiston tuontia varten tarvitset WIO -lisenssin. WIO -lisenssi on maksullinen ja saat tästä lisätietoa suoraan Lemonsoftilta

2. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, niin tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka, Projekti & Liiketoiminta-alue eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

3. Aineiston vienti eTaskusta

3.1. Aineiston lataus eTaskusta

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse LEMONSOFT CSV

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Syötä haluttu tositelaji

• Voit antaa tositteille haluamasi tunnisteen (vapaavalintainen arvo)

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta ALV-saamistili

• Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

3.2. Vientitiedoston tuonti Lemonsoftiin

1. Valitse vasemmasta yläkulmasta Järjestelmä

2. Valitse Muut toiminnot

3. Siirry kohtaan Kirjanpitoaineisto

4. Valitse Ulkoinen järjestelmä

5. Tiedosto kentässä etsi kansio, jonne olet ladannut vientitiedoston. Et tule löytämään itse tiedostoa, vaan tiedoston nimi tulee kirjoittaa hakukentän loppuun esim. lataukset/lemonsoft_csv-ASIAKASOY-12012021.csv

6. Valitse Aloita