Oletusdimensioiden / seurantakohteiden asettaminen

Jokaiselle käyttäjälle voi asettaa esim. oletusdimension, jos kyseisen käyttäjän materiaali kuuluu useimmiten tiettyyn kustannuspaikkaan.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Miten asetan oletusdimension/-seurantakohteen?

2. Dimensioiden massalisäys

Mistä on kyse?

Jokaiselle käyttäjälle voi asettaa esim. oletuskustannuspaikan, jos kyseisen käyttäjän materiaali kuuluu useimmiten kyseiseen kustannuspaikkaan.

Miten se toimii?

Jos käyttäjä ei merkitse kuitille tai matkalaskulle dimensiota/seurantakohdetta, niin tällöin tiedot täyttyvät oletusasetuksen mukaisesti tiliöinteihin.

Huom! Jos tositteen lisää eTasku -mobiilisovelluksella, niin oletusdimensiot näkyvät tositteella vasta, kun tositteen on tallentanut eTaskuun.

Jos käyttäjä valitsee tositteelle dimension, niin tämä tieto ajaa oletusdimension yli.

1. Miten asetan oletusdimension/-seurantakohteen?

1. Siirry kyseisen asiakkaan asiakasasetuksiin

2. Siirry

-välilehdelle

3. Valitse käyttäjä, jolle haluat tehdä oletusasetukset valitsemalla

Jos haluat asettaa samat oletusasetukset useammalle, niin valitse

, jolloin pääset valitsemaan henkilöt, joille haluat samat oletusasetukset

4. Valitse käyttäjälle/käyttäjille halutut oletusdimensiot / seurantakohteet

5. Valitse

, kun oletusasetukset on tehty. Alla kuva, kun oletusasetukset ovat asetettu onnistuneesti

2. Dimensioiden massalisäys

eTaskuun on mahdollista lisätä luoduille dimensioryhmille (esim. kustannuspaikka, projekti) massana seurantakohteet, kuten kustannuspaikat. Voit kopioida nämä esim. Excelistä eTaskuun.

1. Klikkaa Kustannuspaikka -laatikon oikeasta alareunasta Muokkaa rivejä -painiketta

2. Kopioi Excelistä kustannuspaikat ja liitä tiedot Rivit -laatikkoon

3. Valitse tämän jälkeen Tallenna

Alla esimerkki onnistuneesta massalisäyksestä