eTasku & Heeros (CSV)

1. Yleiset huomiot

2. Seurantakohteiden asettaminen

3. Aineiston vienti Heerokseen

4. Virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa sinun on mahdollista ladata vientitiedosto, josta Heeros pystyy lukemaan tiliöintitiedot

• Tositteen kuvat eivät siirry mukana, mutta ne säilyvät eTaskun arkistossa vähintään 6 vuoden ajan samalla tositenumerolla, joka löytyy myös Heeroksesta (Auditrail). Aineisto säilyy eTaskussa, vaikka yritys lopettaa palvelun käytön. Arkistoinnista ei erikseen veloiteta

• Kirjanpitoaineiston mukana voit siirtää myös seurantakohteet. Tästä lisää artikkelissa

• Heeroksen ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

2. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• Seurantakohteiden järjestysnumero määrittelee, että mille sarakkeelle tulee tieto näkyviin vientitiedostossa

Esim. #0 tulee kohtaan Laskentakohde 0, #3 tulee kohtaan Laskentakohde 3 jne

3. Aineiston vienti Heerokseen

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏✔️), valitse Heeros

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisää tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Syötä haluttu tositelaji

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta Verotili

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, voit myös muokata tätä itse

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Heeroksessa

1. Valitse tuonti kirjanpitoon

2. Valitse liittymätyypiksi Heeros CSV ja lataa eTaskusta luotu tiedosto sisään

4. Virhetilanteet

Tässä hieman apuja, mikäli saat seuraavanlaisia virheilmoituksia esim. aineiston viennin yhteydessä.

"infinite or NA"

• Tämä virheilmoitus Heeroksen päässä johtuu tositteen lisätietojen pituudesta. Voit muokata eTaskussa tositteiden lisätietojen pituutta lyhyemmäksi ja ladata vientitiedoston uudestaan

"LASKU VIRHE - valittua laskentakohdetta ei löytynyt"

• Tämä virheilmoitus syntyy Heeroksen päässä, kun eTaskusta ladatussa tiedostossa seurantakohteen tieto tulee eri sarakkeeseen kuin Heeroksessa laskentakohde on määritelty

• Tarkista asiakasasetuksista, että seurantakohteen järjestysnumero on sama kuin Heeroksen laskentakohde