eTasku & Visma Nova

1. Yleiset huomiot
2. Tilikartan lataaminen ja asettaminen eTaskuun

3. Seurantakohteiden asettaminen
4. Aineiston siirto Visma Novaan

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa, voit ladata aineistosta vientitiedoston, josta Visma Nova lukee tiliöintitiedot

• Tositteiden kuvat eivät siirry siirtotiedoston mukana, mutta säilyvät eTaskussa varmuuskopioituna vähintään 6 vuoden ajan

• Visma Nova lukee selitekenttään ostopaikan ja tositteen lisätiedot

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Novaan

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelissa

• Jos viet tositenippua eTaskusta, niin viennin yhteydessä tulee tositteille määritellä sama päivämäärä, jotta Nova pystyy lukemaan tiedoston

• Visma Novan ALV-koodit voit myös määritellä eTaskussa käyttöön verokannoille

2. Tilikartan lataaminen ja asettaminen eTaskuun

• Lataa asiakkaan tilikartta Visma Novasta ja tallenna se CSV muodossa

• Excel -tauluokossa tulee olla vain A ja B sarake, kuten alla olevassa kuvassa

• Tilikartan saat ladattua eTaskuun siirtymällä Asiakasasetukset → Tilit

• Kun lataus on suoritettu onnistuneesti, muista vielä asettaa se yritykselle käyttöön. Tämä tapahtuu Muuta -napista, jonka jälkeen Aseta

3. Seurantakohteiden tuonti

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita. Valitse: Asiakasasetukset Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka & Projekti eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

4. Aineiston siirto Visma Novaan

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse VISMA NOVA CSV

• Aseta asiakkaasi yritysnumero

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Mikäli sinulla on nettokirjausmenetelmä käytössä, aktivoi Nettovienti ja aseta ALV-saamistili

• ALV-vastatili tulee syöttää vain, jos tiliöinnit sisältävät käännettyjä alv-kantoja (esim. EU Ostot)

• Voit antaa tositteille haluamasi tositelajin

• Tositteiden numerointi alkaa numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• Voit halutessasi ladata tositteiden kuvat yksittäisinä tiedostoina aktivoimalla "Luo zip-tiedosto tositteita"

• Voit myös viedä matkalaskujen tiliöinnit yhteenvetona, jolloin käyttäjän laskut yhdistetään yhdeksi matkalaskuksi eli kirjaukseksi

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.

Avaa Visma Nova

• Avaa Novassa kyseinen yritys

• Valitse Tiedosto Tietojen tuonti...

• Merkitse Tiedostosta

• Valitse Asetukset -välilehti ja syötä pyöristystili

• Valitse Tuo, jolloin Visma lukee kirjanpitoaineiston

• Alla kuva aineiston onnistuneesta tuonnista