SEPA -maksuaineisto

Lataa matka- ja kululaskuista SEPA-aineisto ja hoida maksatus verkkopankin, kirjanpito-ohjelman pankkiyhteyden tai muun järjestelmän kautta.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

eTaskuun tuoduista kulu- ja matkalaskuista voidaan ladata Sepa-aineisto, jonka voi lukea esimerkiksi suoraan yrityksen verkkopankkiin, kirjanpito-ohjelmasi pankkiyhteyteen tai muuhun maksatusjärjestelmään maksatusta varten.

Kun maksatus on tehty, niin voit tehdä suoraan myös eTaskusta Tulorekisteri-ilmoituksen kilometrikorvauksista ja päivärahoista, jos eTaskuun on haettu varmenne ja syötetty käyttäjien henkilötunnukset maksatusta varten.

Ohjeen sisältö:

1. Asetukset Sepa-aineiston lataamista varten

2. Sepa-aineiston lataus

1. Asetukset Sepa-aineiston lataamista varten

Huom! Nämä asetukset pääsee asettamaan eTaskussa vain kirjanpitäjän/tilitoimiston tunnuksien kautta.

• Yrityksen ja käyttäjien tilinumerot tulee olla syötetty eTaskuun. Tilinumeron syöttäminen eTaskuun tapahtuu seuraavalla tavalla:

Asiakasasetukset → Pankkitiedot

• Maksajatietoihin tulee tilinumeron lisäksi syöttää Bank party ID eli maksatustunnus (useimmiten y-tunnus ilman väliviivaa ja tunnuksen eteen lisätään numero 0)

• Jos eTaskusta on tarkoitus tehdä tulorekisteri-ilmoitus, niin syötä käyttäjien henkilötunnus

2. Sepa-aineiston lataus

• Mikäli maksettava aineisto sisältää kululaskuja, niin tositteen maksutavaksi tulee olla valittuna Kulukorvaus

• Kun kulu- ja matkalaskut ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse SEPA-MAKSU

• Jos haluat päivittää aineiston vientipäivämäärän tositepäiväksi, niin muista valita "Päivitä tositepäivä" -osio aktiiviseksi

• Jos haluat muodostaa aineistosta PDF-tulosteen, niin aktivoi "PDF-yhteenveto" -osio

• Voit määrittää vietävälle materiaalille oman selitetekstin (oletuksena: Kulu- ja matkakorvaukset)

• Aktivoi "Vie matkalaskuilta vain kulukorvaus-liitteet" -osio, jolloin maksuaineistoon nousee matkalaskujen liitteenä olevat tositteet joiden maksutavaksi on valittu Kulukorvaus

Aineisto latautuu tietokoneelle valitsemalla VIE KUUKAUDEN TAPAHTUMAT

Kun Sepa-tiedosto on ladattu tietokoneelle voi sen lukea sisään haluttuun maksujärjestelmään tai suoraan verkkopankkiin maksatusta varten.

Videolla käymme läpi:

SEPA -maksuaineiston koostaminen eTaskussa sekä Tulorekisteri-ilmoitus.