eTasku & Passeli Merit

1. Yleiset huomiot
2. Passeli Merit rajapinnan käyttöönotto eTaskussa
3. Seurantakohteiden asettaminen

4. Aineiston vienti Passeli Merittiin
5. Mahdolliset virhetilanteet

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa rajapinnan kautta haettujen tietojen mukaan, voit siirtää aineiston tiliöintitiedot kuvien kera Passeli Merittiin napin painalluksella

• Integraatio Passeli Merittiin on maksuton

• Aineisto siirtyy Passeli Merittiin ostolaskuihin

• eTaskussa voit luoda seurantakohteita ja käyttää näitä tiliöintien yhteydessä. Tästä lisää artikkelissa

• Huomioithan, että aiemmin eTaskussa käytössä olleet verokannat päivittyvät API-rajapinnan käyttöönotossa. Tarkista samalla asiakasasetuksista tiliöintisääntöjen verokannat, jotta saat jatkossa hyödynnettyä tiliöintiehdotuksia integroimasi kirjanpito-ohjelman verokantojen mukaan

2. Passeli Merit rajapinnan käyttöönotto eTaskussa

2.1. Rajapintatunnuksien luonti Passeli Meritissä

• Luo asiakaskohtainen rajapinta-avain Passeli Meritin asetuksissa

Passeli Merit → Asetukset → API:n asetukset → Luo avain

• Luo “eTasku"-niminen ostonimike Passeli Merittiin, T kirjoitettava isolla

Passeli Merit → Ostot → Nimikkeet → + Uusi ostonimike

2.2. eTaskuun tehtävät asetukset

Kopioi Passeli Meritistä API ID sekä API avain ja syötä ne eTaskussa asiakkaan asiakasasetuksiin. Tiedot pääset syöttämään valitsemalla kyseisen asiakkaan ja seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot → Passeli Merit API

• Tallenna → kokeile tunnuksia

• Tuo verokannat

• Tuo tilit (asiakkaan oma Passeli Merit tilikartta)

3. Seurantakohteiden asettaminen

• Voit luoda eTaskussa asiakkaalle seurantakohteita valitsemalla Asiakasasetukset → Dimensiot

• HUOM! Jotta seurantakohteiden siirto Passeli Merittiin onnistuu, tulee kirjoitusasu olla Kustannuspaikka, Projekti & Osasto eli EI monikossa (KustannuspaikaT & ProjektiT)

4. Aineiston vienti Passeli Merittiin

• Kun tositteet ovat käsitelty (T✔️), valitse Passeli Merit API

• Tositteiden numerointi alkaa automaattisesti numerosta 1, mutta voit muokata tätä myös itse

• Aktivoimalla "Käytä nimen etuliite" -osion saat lisättyä tositteiden nimeen "(etasku)" -etuliitteen

• Valitse "Vie tositteiden kuvat ja pdf:t" -osio aktiiviseksi, jotta tositteiden kuvat siirtyy Passeli Merittiin tiliöintien mukana

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

Alla kuva onnistuneesta viennistä:

Huom!

Passeli Meritin päässä ei tarvitse erikseen käydä kirjaamassa eTaskusta siirrettyjä ostolaskuja kirjaa maksuksi -toiminnon kautta, mikäli käytössänne on sähköinen tiliote. Passeli Meritin automatiikka osaa tunnistaa toimittaja -tiedon pohjalta ostolaskut, ja automaattisesti tehdä kirjaa maksuksi toiminnon. Suosittelemme myös aineiston siirrossa jättämään aktivoimatta "Käytä etunimen etuliitettä" -osion tässä tapauksessa.

5. Mahdolliset virhetilanteet

"Tosite: 5881108 - Tositteen päivämäärä ei ole aktiivisella tilikaudella tai sallitulla tallennuskaudella"

• Tarkista, että tilikausi on Passeli Meritissä Aktiivinen

"Vienti epäonnistui"

• Tarkista että tiliöinnit on tehty käyttäen Passeli Meritissä tuotuja verokantoja. (väärin: 0 %, oikein: 0 % arvonlisävero). Tarkista: "Tositteen nimi""

• Tarkista, että olet tuonut Passeli Meritissä verokannat ja käyttänyt kyseisiä verokantoja tiliöidessä

"Tosite: 5881108 - Pääkirjan tili 111 puuttuu."

• Tarkista, että olet tuonut Passeli Meritistä tilikartan ja käyttänyt kyseisiä tilejä tiliöidessä