Kuukauden lukitseminen

Lukittuasi käsitellyn kuukauden, siirtyvät myöhässä toimitetut tositteet tai matkalaskut automaattisesti seuraavalle avoimelle kaudelle.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Mistä on kyse?

Kun olet käsitellyt kuukauden aineistot, niin voit lukita kauden. Jos asiakas lisää tositteen tai matkalaskun lukitulle kaudelle, niin se tulee näkyviin seuraavalle avoimelle kaudelle. Tositepäiväksi tulee tällöin kuukauden 1. päivä.

Miten se toimii?

• Kuukauden lukitseminen onnistuu vain kirjanpitäjän roolilla

• Kauden voi myös avata milloin tahansa

• Kirjanpitäjä voi siirtää tositteen lukitulle kaudella muokkaamalla tositepäivää

• Kuukauden lukinta ei huomioi eTaskun dokumenttiarkistoon lisättyjä dokumentteja, jotka käyttäjä on lisännyt esim. kuluvalle kuukaudelle

1. Lukitset kauden klikkaamalla "lukko" -painiketta

2. Jos kaudella on hyväksymättömiä tai hylättyjä tositteita, niin tällöin tulee ao. ilmoitus.

3. Voit avata kauden klikkaamalla "lukko" -painiketta

Oheisella videolla asia käydään vielä tarkemmin läpi: