eTasku & Mepco (Palkkavienti)

1. Yleiset huomiot

2. Asetukset palkka-aineiston latausta varten

3. Aineiston lataus

1. Yleiset huomiot

• Mepco-asiantuntija rakentaa Mepcoon liittymän, jotta eTasku CSV-tiedoston luku onnistuu Mepcoon. Lisätietoa tästä saat suoraan Mepcon tuesta

• Kun olet tiliöinyt eTaskussa kulu- ja matkalaskut, voit luoda vientitiedoston, josta Mepco pystyy lukemaan tiedot

• Matkalaskut ovat eTaskussa automaattisesti tiliöitynä, joten voit tarvittaessa hyväksyä matkalaskut massana. Massahyväksynnästä löydät lisää tästä

2. Asetukset palkka-aineiston latausta varten

• Syötä vientitunnukset -laatikkoon käyttäjien työsuhteen tunnus kuten henkilönumero, mikäli haluat käyttää näitä aineiston viennissä

Asiakasasetukset → ohjelmistointegraatiot

• Aktivoi yritykselle käyttöön Mepcon palkkalajit

Asiakasasetukset → Palkkalajit

• Voit tarpeen vaatiessa muokata palkkalajeja. Palkkalajeista tulee ensin Luoda kopio, jonka jälkeen voit lisätä ja muokata olemassa olevia palkkalajeja

• Matkalaskut tulevat eTaskuun automaattiseti tiliöitynä ja palkkalajilla. Voit muokata oletuksia siirtymällä

Asiakasasetukset Matkatiliöinnit

3. Aineiston lataus

• Mikäli palkka-aineisto sisältää kululaskuja, niin tositteen maksutavaksi tulee olla valittuna Kulukorvaus

• Kun kulu- ja matkalaskut ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse MEPCO PALKAT V2

• Jos haluat päivittää aineiston vientipäivämäärän tositepäiväksi, niin muista valita "Päivitä tositepäivä" -osio aktiiviseksi

• Aktivoi "Käytä henkilönumeroita", mikäli haluat käyttää työsuhteen tunnuksena henkilönumeroita. Muutoin eTasku käyttää oletuksena käyttäjien käyttäjätunnuksia eli sähköpostiosoitteita

• Vientitiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt tositteet ja matkalaskut kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat.

Voit myös halutessasi viedä vain tietyt tositteet siirtotiedostolla. Valitse tositteet lisäämällä raksi ruutuun tositteen vasemmalla puolella olevaan laatikkoon. Näin nappulaksi aktivoituu: Vie valitut.