dinkurs.
Använda Din Kurs
Google analytics integration

Lägg in ditt Google-Spårnings-ID i systemet. Du kan då analysera aktiviteten på dina formulär precis som på din egen hemsida.

Mattias Jacobsson avatar
Written by Mattias Jacobsson
Updated over a week ago

Google Analytics används för att spåra webbplatsaktiviteten för besökarna, t.ex. sessionens varaktighet, sidor per session, avvisningsfrekvens etc. tillsammans med informationen om källan till trafiken. Det kan integreras med Google-annonser, med vilka man kan granska onlinekampanjer genom att spåra målsidans kvalitet och omvandlingar (mål). Mål kan inkludera tex. att en deltagare registrerar sig

1. Hitta eller skapa ett Spårnings-ID

Det första du behöver är att känna till ert Spårnings-ID. Detta är ett id som skapas hos Google och deras tjänst Google Analytics.

De allra flesta har redan ett Spårnings-ID redan, detta är då kopplat till er hemsida. Administrerar ni inte själva er hemsida så kontakta er webbyrå som enkelt kan hitta detta åt er.

Har ni inloggningen till er Google Analytics så loggar ni in och hittar Spårnings-IDt där.

1. Logga in på Google Analytics.

2. Klicka på kugghjulet nere till vänster.

3. Under egendom hittar man Spårningskod.

4. Notera koden, den har formatet UA-xxxxxxxxx-x

2. Lägg till Spårnings-ID på dinkurs. och eventry.

Allt ni behöver göra nu när ni vet ert spårnings-id är att lägga till det under utökade inställningar.

1. Klicka på menyn uppe till höger.

2. Välj utökade inställninngar

3. Under Analytics Tracking  Id lägger du till ditt spårnings-id som har formatet. UA-xxxxxxxxx-x

Nu kommer all trafik att sparas och analyseras av Google Analytics. Där kan du sätta upp mål och mäta resultat av olika kampanjer och annonser.