Wat is er met de transactie aan de hand wanneer de status ‘Bezig’ is?

Wanneer je een nieuw ondertekenverzoek aanmaakt op het web portaal wordt er een verzoek verstuurd naar de Signhost server om dit te verwerken. Aangezien dit verwerken tijd kost, komt de status allereerst op ‘Bezig’ te staan. De server is nu het ondertekenverzoek aan het verwerken voordat het actief wordt. Gemiddeld genomen duurt dit 1 tot 30 seconden, afhankelijk van de drukte bij de server, en de grootte van de documenten die worden meegestuurd.

‘De status blijft langer op ‘Bezig’ staan!’

Wanneer de status na 5 minuten nog steeds op ‘Bezig’ staat is er iets aan de hand met deze transactie. Het is zeer waarschijnlijk dat de meegestuurde documenten de oorzaak zijn van deze fout. U kunt het document zelf analyseren op de volgende punten:

• Is het document van het type .pdf, en is er geen logica of beveiliging ingebouwd (wachtwoord beveiligd)?

• Zijn er invulbare velden gebruikt? Zo ja, hebben deze allen een unieke naam? vb naam1, naam2 etc.

• Staan alle signertags of handtekeningenvelden correct?

Wanneer het een document betreft welke alleen ondertekend hoeft te worden kun je proberen om het document nogmaals op te slaan / exporteren als PDF. Op deze manier worden alle eventuele onzichtbare zaken die ook op het document zitten verwijderd. Vaak lost dit het probleem op.

Heb je de transactie opnieuw verstuurd, en blijft de status wederom op ‘Bezig’ staan? Stuur dan een mailtje naar support@ondertekenen.nl met de document(en) als bijlage. Wij gaan hier vertrouwelijk mee om, en verwijderen deze na onze analyse. Na de analyse van de documenten kunnen wij aangeven waarom het fout ging.

Ons support team helpt u graag verder via de chat of via support@ondertekenen.nl