Bij het plaatsen van elektronische handtekeningen is het belangrijk dat de PDF geen fouten of actieve elementen bevat. Het bekijken van een PDF is een ander proces dan het verzegelen en ondertekenen ervan.

Een paar dingen om in gedachten te houden:

• De PDF moet plat zijn, dus geen aantekeningen, bijlagen of elementen zoals lagen;

• De PDF moet zonder syntaxisfouten zijn. Dit kan worden gecontroleerd in PDF-programma's zoals Adobe Pro, met Preflight;

• Als elektronische handtekeningen al voor het uploaden aanwezig zijn, is het belangrijk dat ze voldoen aan de PDF-standaarden;

• De PDF mag niet worden beperkt met een wachtwoord of andere beveiliging;

• Oude PDF versies kunnen problemen geven omdat deze minder moderne elementen en syntax ondersteunen. De huidige PDF versie is 1.7;

• We ondersteunen PDF/A, klik hier voor meer informatie;

• Wij adviseren de paraaf functie uit te schakelen met een PDF/A bestand.

De meeste van deze scenario's kunnen eenvoudig worden getest door het bestand te uploaden en uzelf een tekenverzoek te sturen in onze portal. Als de ondertekening voltooid is en er een ondertekende PDF kan worden gedownload, kunt u ervan uitgaan dat de PDF correct is.

Het opslaan van een PDF, of het afdrukken naar PDF, kan ook enkele problemen oplossen.

U kunt altijd contact met ons opnemen als bovenstaande stappen niet tot een succesvolle ondertekening leiden.