Nadat u het document heeft bekeken kan het zijn dat u via SMS, Ideal, iDIN of DigiD een verificatie moet doen.

SMS: Nadat u akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat u een sms-verificatie moet doen. U krijgt dan een SMS van SignHost met daarin 6-cijferige verificatiecode. In het scherm kunt u zien of de verificatiecode is verstuurd, onderweg is of is afgeleverd. Heeft u geen SMS ontvangen? Check uw telefoonnummer in het Ondertekenen.nl scherm. Klopt het telefoonnummer niet, neem contact op met de aanbieder van het document. Klopt het nummer? Druk dan op ‘Geen code ontvangen?’. Vul de verificatiecode in en druk op de knop rechtsonder ‘Verifiëren’. Wacht u te lang met het invullen van de code, dan ontvangt u een nieuwe code. Nadat de verificatie is gelukt kunt u verder met Stap 5 - Ondertekenen.

iDEAL: Nadat u akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat u een Ideal verificatie wordt vereist. U kiest uw bank en volgt de stappen voor de controlebetaling van 1 cent. Let op! Controleer met welk rekeningnummer de verificatie moet plaatsvinden! De verificatie lukt alleen wanneer de 1 cent wordt overgemaakt vanaf het juiste rekeningnummer. Staat uw bank er niet tussen? Klik dan hier. Nadat de verificatie is gelukt kunt u verder met Stap 5 - Ondertekenen.

Ondervindt u problemen met de iDEAL verificatie? Klik hier.

iDIN: Nadat u akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat u een iDIN verificatie wordt vereist. iDIN lijkt op de manier waarop u internetbankieren gebruikt en wordt toegepast als identificatiemethode. Kies uw bank (klik hier voor ABN Ambro) en klik hierop. U komt dan automatisch op de website van de gekozen bank -> volg de stappen. Staat uw bank hier niet tussen? Klik dan hier. Nadat u de verificatie heeft gedaan komt u automatisch terug op de pagina van Ondertekenen.nl. U ziet nu een groen vinkje voor het ‘inloggen via iDIN’. U kunt nu rechtsonder op volgende klikken. Nadat U op volgende hebt gedrukt kunt u verder met Stap 5 - Ondertekenen.

DigiD: Nadat u akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een DigiD verificatie wordt vereist. Vanuit het ondertekenverzoek wordt u doorverwezen naar DigiD. Zodra u de stappen hebt gevolgd ga verder met Stap 5 - Ondertekenen.

SURFconext: Na het doornemen van het document kunt u uw identiteit via SURFconext bevestigen. Klik hier voor het ondertekenen via SURFconext.