Dit support artikel beschrijft stap voor stap hoe u de positie(s) van de digitale handtekening in de gratis Adobe Reader PDF software kunt bepalen. U kunt ook de gratis Evidos App downloaden om de positie van de handtekening eenvoudig te bepalen.

Download Adobe Reader hier.

Nadat de installatie is voltooid opent u het programma Adobe Reader en de PDF die digitaal ondertekend moet worden.

Kies vervolgens het menu Gereedschappen bovenaan:

Kies Invullen en ondertekenen:

Klik op de linker optie FIll and Sign. (Het kan voorkomen dat u de onderstaande optie niet te zien krijgt)

Uw document canvas wordt geopend en u kunt de gewenste handtekening positie selecteren met uw muis. Na één klik verschijnt een tekstvak, voer de {{Signer1}} tag in voor de handtekening positie van de eerste ondertekenaar, zie hieronder:

Selecteer de {{Signer1}} tekst en druk op de zwarte stip bovenaan om de tekst met een witte kleur te maskeren:

Indien nodig herhaalt u de stappen hierboven voor de handtekening positie van de tweede ondertekenaar en gebruikt u nu de tekst {{Signer2}}.

Sla de PDF op:

Klaar! U kunt nu de PDF uploaden in uw ondertekenverzoek en nadat de betreffende ondertekenaars digitaal hebben ondertekend, verschijnen de handtekeningen op de gewenste positie.