Kom godt i gang
e-conomic
e-conomic - opsætning af konti

Udlignings-, valuta- og fejlkonto

Theodor E. Johannesen avatar
Skrevet af Theodor E. Johannesen
Opdateret over en uge siden

Konto oplysningerne relaterer sig til FarPay kassekladden i din e-conomic aftale. Hvis du ikke har oprettet kassekladden, bør du gøre det nu.

Med FarPay integrationen er der flere konti i spil:

• Konto til indbetalinger, som svarer til din bankkonto

• Konto til betalinger, som ikke kan udlignes mod en debitor eller faktura

• Gebyrkonto

• Konto for valutadifference

For at registrere de rigtige konti, skal du vælge "Indstillinger" og derefter trykke på knappen "Rediger" i sektionen "Konti".

Her angiver du dine konti. Bemærk at "Konto til indbetalinger" og "Konto til fejlbetalinger" er obligatoriske.

Clearingskonto
For at kunne bogføre korrekt, har vi brug for at du angiver den modkonto i dit regnskab, som betalingerne fra dine fakturaer skal bogføres på.

Når en faktura betales via en af de valgte betalingsløsninger, Betalingsservice, Leverandørservice, MobilePay eller betalingskort, udlignes fakturaen og ligeledes debitor (kunden). Dertil bogføres beløbet med en sum-postering, der kan sammenlignes med den i banken, sammen med en eller flere detailposteringer, der alle bliver bogført på den ønskede modkonto.

Valutakonto
Når der bogføres i fremmed valuta, er der to tidspunkter i spil. Kundens betalingstidspunkt og det tidspunkt beløbet er til disposition på bankkontoen. Intervallet mellem disse tidspunkter gør, at der tit er kursforskel på de to beløb, hvilket udgør en valutadifference. Denne difference kan være positiv eller negativ, og skal bogføres, for at den samlede udligning kan gå i nul.

Fejlkonto
I nogle tilfælde modtages betalinger, som ikke er baseret på de fakturaer, der er sendt til kunden gennem FarPay, eller der er fejl i de data vi modtager. Dette sker f.eks. med indbetalingskort (FI), hvor kunden har indtastet forkerte oplysninger (+71 strengen). Det resulterer i en kassekladde med det indbetalte beløb og den betalingsreference som betaleren har indtastet i sin Netbank.